avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract prenuptial?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract prenuptial?

Buna ziua. In vara aceasta urmeaza sa ma casatoresc. Dupa cum evloueaza societatea in ziua de azi as vrea sa mi iau cateva masuri de precautie in ceea ce priveste bunurile proprii.
Ca atare , am ca mosterine de la parinti si bunici ( cu acte de vanzare cumparare) o casa si mai multe terenuri.
In timpul "burlaciei" mi am achizitionat singur un apartament prin programul prima casa , creditul este in curs, mai am cativa ani si o sa l achit.
Cu viitoarea sotie traiesc in concubinaj de 7 ani, in vara aceasta urmand sa ne legalizam relatia. Mentionez ca pe tot parcursul relatiei contributia ei in casa, relatie a fost zero, nu a cumparat si nu a investit nimic. Si probabil asa va fi si de acum inainte.
In termeni pt intelesul tuturor , dsoara isi cheltuie veniturile in interes propriu ( coafor, haine, etc) iar cheltuielile privind locuintele si intretinerea acesora imi revin mie. In fapt n am avut nici o pretentie de la ea. De accea am si zis ca situatia nu se va schimba dupa casatorie.

Tocmai asta ma face sa ma gandesc ( desi sper sa nu fie cazul) ca in eventualitatea unui divort daca ar putea sa atenteze la bunurile mele.
Este posibil acest lucru?
Si daca da, ce masura as putea sa iau ( gen contract matrimonial, prenuptial , etc? ) pentru a preveni astfel de situatie neplacuta?
In fapt dpdv financiar aduce zero familiei, in cazul unui divort vreau sa ramana cu ce a adus relatiei, adica nimic.
Deocamdata nu iau in calcul copii, situatia s ar schimba dramatic atunci.

Va multumesc frumos pt ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
stoianflorian, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:51, 4 Februarie 2015
in cazul in care apartamentul este cumparat inainte cu putin timp de casatorie (avans 20% iar restul credit) si apoi este platit in timpul casatoriei, el este considerat bun comun sau propriu?
Nu, e bun propriu și asa rămâne. Soția are un drept de creanță pt contribuția sa la plata ratelor. În privința apartamentului dvs stați liniștit.
Pe viitor, deschideți subiect nou cu problema dvs, nu postați în topicurile altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial 080668 080668 va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca exista un contarct prenuptial incheiat sub semnatura privata ,la un moment dat in timpul casniciei ,regimul ... (vezi toată discuția)
Casatoria - regimul matrimonial, situatie bunuri proprii in caz de divort CHIRVASAMIHAELA CHIRVASAMIHAELA buna ziua, am o relatie cu un barbat si de ceva timp ne-am mutat impreuna in apartamentul lui cumparat cu credit bancar.Eu nu am contribuit cu nici un ban la ... (vezi toată discuția)