O persoana in varsta de 90 ani, vaduva, doreste sa lase prin testament nepoatei sale (fiica fratelui - si el decedat) bunurile sale mobile si imobile in schimbul ingrijirii sale pana la deces. La decesul sotului sau nu a facut dezbaterea mosteniriiLa data casatoriei persoanei respective (aprox acum45 ani), sotul avea doi copii dintro casatorie precedenta, care traiesc. Cum rebuie procedat pt. ca nepoata sa poata intra efectiv in posesia bunurilor dupa decesul batranei?
1. Testamentul isi produce efectele la moartea testatorului, deci nu se poate face un testament in schimbul ingrijirii.
2. Daca bunurile imobile sunt bunuri comune cu Sotul predecedat, adica achizitionate in timpul casatoriei cu acesta, nu poate lasa prin testament Decat partea ce I se cuvine, adica un 1/2 si din celalalt 1/2 care apartinea sotului predecedat o cota parte ce II revine doamnei care vine in concurs cu copii domnului.
3. Dezbateti succesiunea dupa Sotul decedat, poate copii renunta la mostenire sau doneaza cota parte ce le revine doamnei sau fac partaj si doamna le da sulta pentru cota parte ce le revine. Apoi incheiati un contract de intretinere prin care dvs va obligati sa prestati intretinere in schimbul transmiterii dreptului de proprietate asupra imobilului, daca are unul, si testament pentru celelalalte bunuri.
4. Sa va lase testament insa nu se poate stipula nicio clauza ca nu este un act intre vii, ca un contract cum este cel de la punctul 3, el isi produce efectele la decesul doamnei, si atunci nu mai aveti ce sa ingrijiti........cu testamentul veti dezbate succesiune si vi se va elibera certificat de mostenitor.
Testament
vicuta
O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)
Atacare testament
leorot
Tatal meu a decedat in 1997, iar bunicul meu dinspre tata a decedat in 2002. 80% din bunurile imobile sunt pe numele bunicului, 20% pe numele bunicii. Tata mai ... (vezi toată discuția)