am si eu urmatoarea problema: am o cladire achizitionata cu un contract de vanzare-cumparare dar nu si terenul aferent cladiri, pt teren platesc chirie. ce se poate intampla cand se termina contractul de inchiriere?
in contractul de vanzare cumparare apare urmatorul paragraf:
Terenul aferent activului se va vinde CUMPARATORULUI pri negociere directa dupa obtinerea titlului de proprietate(de catre S.C. fortuna S.A Bucuresti) conform prevederilor legale in vigoare.
Pentru teren cumparatorul are drept de folosinta urmand sa se incheie un contract de inchiriere.
Aveti grija sa va interesati ce se mai intampla cu acest SA. Daca nu detine titlu de proprietate asupra terenului s-ar putea sa aveti mai multe probleme. Daca nu ma insel, ar trebui sa va interesati daca a revendicat cineva terenul. Sa-urile cand s-au privatizat au obtinut certificat de atestare a proprietatii. SA dvs. nu. E bine sa va interesati.Sper ca intuitia sa ma insele dar, este foarte posibil ca ce vi s-a paraut la moentul cumpararii o afacere, s-ar putea sa se complice in viitorul apropiat.
Drept de superficie
maxxx
as dori sa aflu daca exista o modalitate legala de stingere sau incetare a dreptului de superficie constand in infiintarea si folosirea unei livezi pe terenul ... (vezi toată discuția)