avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

In cazul unei colaborari (sa o numim) cu o soc com. la "negru", persoana fizica ce colaboreaza (repet, nu exista niciun contract la baza, doar se asigura consultanta lunar, iar plata se face fara regularitate, la negru) poate avea vreo raspundere legala, daca a comis niste greseli in consultanta acordata? Multumesc
Nu stiu daca am explicat clar.... In actele acelei soc com, respectiva pers fizica nu exista (nici ca angajat, nici ca prestator de servicii), in schimb, se apeleaza lunar la serviciile sale pt consultanta....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 27 Februarie 2009
Nu are de ce sa raspunda, intrucat nu exista niciun document care sa ateste faptul ca persoana respectiva acorda consultanta.
In cel mai rau caz, raspunde persoana care a dispus sau a luat acele masuri contrare legii.
Pentru munca la negru, raspunderea o are angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate asa ceva? Adriana Laura Adriana Laura Buna ziua, \'\'Beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert\\", este formularea din legea 52/2011, iar legea ... (vezi toată discuția)
Pfa / ii si contract de munca Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Buna :) In legatura cu cele expuse in articolul http://www.contractdemunca.ro/codul-muncii/articol?id=1124 , am si eu o intrebare: daca esti PFA / II si ai ... (vezi toată discuția)
Contract de consultanta MINPOP MINPOP Buna seara Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: O soc. comerciala a incheiat un contract de consultanta cu o persoana fizica pe care la ... (vezi toată discuția)