avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA / II si contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA / II si contract de munca

Buna :)

In legatura cu cele expuse in articolul [ link extern ] :
daca esti PFA / II si ai un contract prestari servicii cu soc X insemana ca nu poti avea si un contract de munca cu soc X in acelasi timp ???
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:47, 6 Iulie 2009
Se pare ca nu se poate .....in cadrul aceleiasi societati ..."nu poate fi considerat angajat al unei terte persoane cu care colaboreaza, chiar daca colaborarea este exclusiva [art. 17 alin. (1)]."

Insa eu inteleg astfel aceasta reglemenatre.
Daca ai un contract prestari servicii exclusiv cu o societatea, acel contract nu poate fi interpretat ca fiind o relatie de munca adica o mascare a unui contract de munca.
Nu poti fi considerat angajat (in abza contr. prestari serv) nu insemana ca nu poti avea )si) un contract de munca, nu?
grace_r a scris:
Insa eu inteleg astfel aceasta reglemenatre.
Daca ai un contract prestari servicii exclusiv cu o societatea, acel contract nu poate fi interpretat ca fiind o relatie de munca adica o mascare a unui contract de munca.
Nu poti fi considerat angajat (in abza contr. prestari serv) nu insemana ca nu poti avea )si) un contract de munca, nu?



Ati inteles f.bine. Contractul de prestari servicii al PFA cu societatea respectiva nu poate fi interpretat ca si CIM. In acelasi timp, legea nu interzice existenta simultana pentru PFA a unui CIM cu aceeasi societate la care colaboreaza ca prestator de servicii in calitate de PFA. De recomandat este sa nu se suprapuna atributiile exercitate ca PFA cu cele exercitate in cadrul CIM
Este corect ca in cazul unui contract de colaborare , contractul sa nu fie interpretat ca o relatie de munca....insa , nu precizeaza foarte explicit daca se poate sau nu sa se incheie si un contract de munca cu aceasi societate ....
Pana sa citesc aceasta "noua reglementare"...eram 100 % convinsa ca se poate .Ieri chiar s-a deschis un topic cu acest subiect ....
...mai asteptam si alte opinii.....si noi masuri explicativeB-)
Vad ca ai gasit reglementarea legala grace_r :)

Cand m-am interesat prin luna ianuarie 2009 la registrul comertuluisi mie mi s-a spus , fara prea multe explicatii e drept - era coada de oameni mare, ca nu este posibil sa ai si contract de munca si contract de colaborare pfa cu aceiasi firma. La intrebarea mea daca in CIM ar fi anumite activitati iar in contractul de colaborare ar fi trebuie cu totul si cu totul alte activitati, raspunsul a fost tot nu.

Posibil sa sa fi schimbat intre timp dar eu la momentul respectiv am ales sa nu risc o interpretare in defavoarea mea. #-o

Alte discuții în legătură

Salariat si pfa ginnyy ginnyy Poti fi si salariat si PFA in acelasi timp? Astfel, persona va obtine si venituri salariale si plata serviciilor prestate ca PFA (de la aceeasi Societate ... (vezi toată discuția)
Deducerea cheltuielilor cu masina de serviciu cristina_bv_2007 cristina_bv_2007 ce trebuie sa faca o firma ca sa-si deduca cheltuielile cu folosirea, reparatia, intretinerea masinilor de serviciu, fara cheltuieli cu combustibilul? trebuie ... (vezi toată discuția)
Clienti pfa mmihut mmihut este obligatoriu ca pfa sa aiba cel putin 2 clienti? Unde este prevazut? Obiectul de activitate este - servicii informatice (vezi toată discuția)