buna .
am o fetita in virsta de 4 ani ,cind sa nascut nu eram in tara si nici casatoriti nu eram in certificatul de nastere este trecut numai numele mamei . Intre timp socrii mei au luato in plasament cum trebuie sa procedam ca sa renunte la plasament si sa trec fetita pe numele meu .
Multumesc
Potrivit art.55 din Legea nr.272/2004 privind protectia drepturilor copilului plasamentul este o masura de protectie speciala.Conform dispozitiilor art. 57 din aceeasi lege parintii, precum si copilul care a implinit varsta de 14 ani au dreptul sa atace in instanta masurile de protectie speciala instituite de prezenta lege, beneficiind de asistenta juridica gratuita, in conditiile legii.In opinia mea ar fi bine sa contactati un avocat
Faceti intai demersurile de recunoastere, ulterior ridicarea masurii de plasament si o cerere de incredintare daca aveti atat atasamentul necesar cat si timp disponibil pentru copilul dvs.Sincer va sfatuiesc intai sa va apropiati de copil si sa claditi intai o relatie de afectiune parinteasca si sa nu rupeti minnora din mediu familial in care a crescut.
In primul rand, mergeti la oficiul de stare civila din cadrul Primariei unde a fost inregistrata nasterea minorei, cu originalul certificatului de nastere al acesteia, si dati o declaratie de recunoastere a minorei, ca fiind tatal ei biologic. Dupa care va avea loc modificarea certificatului de nastere al minorei, astfel ca in rubrica tatalui nu va mai aparea o linie ci numele dv.
Dupa care, cu noul certificat modificat veti introduce o actiune in instanta pentru ca minorul sa poarte numele dv., daca doriti, dar nu este obligatoriu.
Dupa aceea puteti avea atat drepturi cat si obligatii cu privire la minor, respectiv puteti introduce o actiune in instanta pentru stabilirea unui program de vizitare al minorului, daca mama lui nu va permite acest lucru, sau o actiune pentru reincredintarea minorului catre dv. avand in vedere ca mama nu se ocupa de minor, iar copilul este dat in plasament bunicilor materni. Dv. veti avea dreptul de incredintare a minorului in calitate de tata biologic, daca veti dovedi ca aveti conditii mai bune de crestere, de educare, de ingrijire etc. decat bunicii, instanta tinand cont intotdeauna de interesul major al copilului la luarea unei decizii.
Va recomand angajarea unui avocat! El va sti ce sa faca...;)
Ce pot face
un tata
buna ziua..problema mea ar fi..am trait in concubinaj cu fosta 9 ani.din relatiie a rezultat o fetita in varsta de 8 ani.acum suntem despartiti.problema este ... (vezi toată discuția)