avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot sã primesc o parte din pensia soþului ºi sã ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot sã primesc o parte din pensia soþului ºi sã pãstrez pensia mea?

Sotul meu a murit si avea o pensie mai mare ca a mea,in jur de 500ron,eu am 350ron.As dori sa stiu daca pot sa primesc o parte din pensia lui fara a fi anulata a mea
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 20 Aprilie 2013
In sistemul public de pensii nu se poate beneficia concomitent de doua sau mai multe pensii.
Puteti opta intre pensia dvs. sau jumatate din pensia sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de pe urma sotului ? viomitrea viomitrea Buna ziua, sunt o pensionara la limita de virsta ,cu o pensie de 800 de lei ,. Mentionez ca dupa o casatorie de 43 de ani, mi-a murit sotul acum un an de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ff38 ff38 Buna ziua As dori sa stiu daca dupa decesului tatalui meu, beneficiar al unei pensii de limita de varsta, mama mea , beneficiara a unei pensii de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas myrymia myrymia Buna ziua, Cum se poate proceda ca mama mea, ramasa vaduva, sa poata beneficia de pensia de urmas? Mentionez ca tatal meu a murit de o luna iar mama este ... (vezi toată discuția)