Sotia mea a plecat de acasa cu fiul meu anul trecut . Am divortat la notariat ,avand amandoi custodia copilului . Deoarece fosta sotie cand a plecat a luat toate economiile familiei, aceasta imi interzice sa mai vin la domiciliu actual al fiului meu pentru ca eu sa nu vad pe ce cheltuie ea banii cu care a plecat . Am dreptul sa-mi vizitez fiul la domiciliul lui pentru a vedea si conditiile in care traieste acesta ,sau daca fosta sotie nu doreste sa ma primeasca la actualul domiciliu , legea ii permite acest lucru . Fiul meu este minor . Mentionez ca de cate ori am fost acolo am avut un comportament civilizat .
Aveti dreptul de a vizita copilul.
Ati gresit sau poate ca a omis notarul sa va spuna si ca aveti dreptul sa se stabileasca un program de vizita cu ocazia divortului.
Si dvs. puteati consulta un avocat mai inainte de divort pentru a va lamuri cum se prezinta situatia cu drepturile parintesti si ce ar fi fost bine sa faceti ca sa evitati un proces ulterior.
Daca fosta sotie va interzice sa va vedeti copilul trebuie sa deschideti proces si sa obtineti castig de cauza in instanta desi aveti dreptul de a va vedea copilul datorita faptului ca ea va interzice trebuie sa va judecati.
Se putea rezolva de la notar aceasta problema fara judecata dar nu ati fost informat si nici nu ati incercat sa va informati.
Era foarte simplu sa consultati un avocat mai inainte de divort pentru a intelege exact anumite lucruri pe care probabil ca acum le-ati inteles in mare...
In Conventia incheiata cu ocazia eliberarii certificatului de divort trebuie sa fie specificat si programul de vizita al parintelui nerezident, timpul petrecut cu el, vacantele , stabilirea conta telor fie telefonice, fie in prezenta parintelui nerezident cu bunicii etc....
Aceasta conventie este titlu executoriu. Daca doriti sa schimbati sau sa adaugati la acea Conventie noi clauze stabilite de comun acord cu mama puteti merge la aceleasi notar care a indeplinit procedura divortului si se va incheia o Noua conventie dupa ce in prealabil se va dispune o Noua ancheta psiho sociala si daca minorul are varsta mai mare de 10 ani audierea acestuia.