avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aveti incredere in justitie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aveti incredere in justitie?

Daca sa zicem un fiu de grefier sau procuror... nu neaparat de la parchetul de pe langa judecatorie, dar de la parchete mai inalte... v-ar lovi un client cu o bota de basball in cap... sau v-ar calca cu masina,etc.... ati avea incredere intr-o judecata dreapta?

ce sansa credeti ca ar avea acel client, daca dreptatea e de parte lui, dar pilele, nu?
Cel mai recent răspuns: categoric , utilizator 21:26, 22 Aprilie 2013
Incredere...nu prea dar depinde mai ales de probe situatia juridica din dosarul penal.

In astfel de situatii se impune ca partea vatamata sa isi angajeze imediat avocat si avocatul sa participe la toate audierile din cauza penala pentru a nu se putea face niciun fel de smecherii cu politia deoarece daca dosarul pleaca ,,bine" facut de la politie greu se mai poate indrepta ceva ulterior.

Rolul avocatului in acest caz ar fi si acela de a impiedica sa se declare ceva si sa se scrie altceva sau o reformulare a declaratiilor care sa fie in defavoarea partii vatamate.
Avocatul se poate opune si poate sa faca in asa fel incat procesul sa fie corect.

Prin urmare, daca exista probe pilele nu il mai pot ajuta pe infractor ca sa scape basma curata...
Am impresia ca in cazul meu... ar amana de 5 ori audierea si l-ar tine pe avocat pe hol la politie vreo 10 ore de fiecaere data:)))

de obicei un avocat care se respecta se duce la POL pt. ascultarea de martori, a partilor adverse,etc?
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
categoric, utilizator
Avocatul poate face legea in sediul politiei daca stie cum sa procedeze.Este doar o lege...care trebuie respectata...
Presupun ca va dati seama ca nu este atat de simplu dupa cum cititi dar...este doar o lege...
Il pot tine pe hol pe avocat si 10 ore dar nu fac nimic pana cand nu intra si el la audieri.Tot 10 ore tin pe toata lumea pana sa inceapa audierile.

Ca sa intelegeti cumva situatia cu avocatul, interlopii mereu isi angajeaza avocati care sa participe la audieriile partilor vatamate oridecate ori au posibilitatea.
Adica daca nu le darama usa mai inainte si ii ia la sectie sau la parchet, dupa ce au audiat deja martorii si partile vatamate...
Se poate si asa daca audierile au fost facute deja...
Avocatul poate pune si el intrebari martorilor sau p. vatamate/inculpatului la politie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie p. vatamata camylove camylove Este adevarat ca poti ca si parte vatamata doar sa depui plangerea prealabila si sa ceri judecarea in lipsa, astfel sa nu ti se mai ia declaratie la parchet ... (vezi toată discuția)
Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)
Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)