In holul de intrare in bloc este un avizier la care administratorul + presedintele asoc proprietari si cenzorul au pus un afis cu date personale - nume, numar de apartament si datorii ale unor locatari. Unii sunt persoane publice si sunt foarte indignati. Spuneti-mi va rog este legala aceasta expunere de date personale in conditiile in care pe listele de intretinere nu au existat la noi in bloc niciodata nume de persoane tocmai pentru ca unii sunt VIP si nu au dorit. Dar si pentru ceilalti, este corect si legal sa puna cineva ca la gazeta de perete la coltul rusinii pe oameni care au restante si de 100 ron? Imaginea lor cred ca e stricata de cu mult mai multi bani. Ce spune noul cod civil? De asemenea tot acestia abuzeaza si inregistreaza tot ce se intampla din acelasi hol al blocului, stocheaza informatii despre noi toti. Bineinteles ca sunt persoane fizice, nu au nici o autorizatie.
Asta cum vi se pare? Stiu ca sunt niste noi prevederi in Codul civil nou privind protectia datelor personale.
Multumesc.
Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi normele sale de aplicare aprobate prin H.G. nr. 1588/2007 prevăd posibilitatea afişării restanţelor pe o listă de plată (v. articolele 30:1.j şi 49 din lege, respectiv, articolele 12:A.d, 17:1.j, 24:2, 25, 42 din hotărârea de guvern).
Legile acestei ţări nu disting între persoane publice şi restul. Toţi cetăţenii sunt (foarte teoretic, ce-i drept) egali în faţa legii. Tuturor le sunt, în egală măsură, opozabile legile, inclusiv cele citate mai devreme, fără ca prin aceasta să le fie încălcat vreun drept.
Multumesc pentru raspuns. Am citit ce ati indicat si nicaieri nu arata ca se pun restantele doar, separat de lista lunara de plata si nicidecum ca se afiseaza astfel la avizier. Poate am sarit peste, puteti sa-mi redati textul exact ca nu inteleg, va rog? Multumesc frumos.
In al doilea rind, aveti idee, dvs. ca avocat (toata stima) sau altcineva daca mie ca membru al asociatiei imi este interzis de vreo lege sa pun si eu un afis la avizierul asociatiei platit si din banii mei, aflat pe proprietatea mea? Unde scrie ca doar administratorul are exclusivitate asupra avizierului? Va intreb pentru ca el este platit cu o suma foarte mare, 2500 ron pentru doar 60 de apartamente si nu isi respecta deloc con tractul, nu face nimic, mai pe romaneste. As vrea sa pun si eu contractul lui la avizier si sa subliniez ce nu face din el desi e platit la zi.
Multumesc.