Daca vi se pare ca politia nu coopereaza cu dvs, formulati o plangere prealabila , specificati ca stiti cine este autorul, dosarul este inregistrat, insa politia nu va permite sa depuneti plangerea si refuza sa va elibereze dovada pt a va repara masina.Luati nr de inregistrare de la Parchet(proc. de servici, secretariat, proc. care supravegheaza dos.)si mergeti linistit acasa - cu siguranta intr-un timp foarte scurt va vor suna cei de la politie,sau depuneti-le si lor o copie a plangerii depusa la parchet
ba din contra pana acum au facut o treaba extraordinara, la nici jumatate de ora dupa ce am depus plangerea in data de 7.01.2009, au fost la primarie sa verifice inregistrarile camerelor de luat vederi,lucru care, marturisesc,m-a lasat fara cuvinte pt ca nu ma asteptam la asa operativitate, ceea ce mi-a dat speranta ca totusi politia chiar isi face datoria, am fost instiintata de fiecare data de cursul anchetei chiar n-am avut motive de suspiciuni sau nemultumire. Singurul lucru care mi s-a parut ciudat a fost exact acest "sfat" de a-mi retrage plangerea cu explicatia ca dosarul oricum pleaca mai departe la procuratura si asa voi putea evita drumuri in instante, procese si altele....urmand a se judeca cei de la Casco cu persoana vinovata.
Nu stiu ce sa zic, nu ii acuz cu nimic, din punctul meu de vedere si-au facut datoria si le multumesc. Mai departe sper sa si-o faca si cei care vor cerceta dosarul de azi inainte.
Vroiam doar sa stiu daca am dreptul sa iau dovada in situatia de fata si daca intr-adevar persoana vinovata poate scapa fara amenda si dosar penal.
Multumesc
Pentru ca ati vorbit de CASCO,m-am gandit sa va spun ca sunt situatii in care riscul-vandalism-nu este cuprins in polita de asigurare .Sper sa nu va regasiti in aceasta situatie si sa va rezolvati problema.
Lasand la o parte uimirea care m-a cuprins din ceea ce descrieti: politia v-a sfatuit sa va retrageti plangerea dar totodata au fost "baieti buni" si v-au ajutat repede in strangerea probelor, va sfatuiesc sa luati legatura cu cei de la CASCO sa va lamuriti cum e cu vandalismul (daca va acopera riscul sau nu) si sa va sfatuiasca cum si ce anume act sa obtineti de la politie pentru repararea / despagubirea auto.
Cred insa ca o dovada din partea politiei ca s-au inceput cercetarile in dosar + recerea unui termen de 30 zile(dupa care veti lua alta adresa de la politie cu stadiul actual al cercetarilor) vor fi suficiente pentru deschiderea si finalizarea dosarului CASCO
Din cate stiu ,nici nu mai este nevoie de dovada de la politie,dupa noile reglementari, dar s-ar putea sa ma insel.Nu ati specificat daca ati luat legatura cu asiguratorul dar cred ca nu ati lasat sa treaca atata timp fara sa faceti lucrul acesta.Oricum,bine ca stiti despre cine este vorba..si ca ati primit sfaturi bune in legatura cu plangerea.