avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ANGAJARE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ANGAJARE

Dupa ce perioada am dreptul sa angajez o persoana,daca in prealabil am trimis in somaj o alta?Exista obligatia de a o reangaja pe cea data in somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 22 Aprilie 2013
Daca concedierea s-a facut pe motivul reorganizarii atunci nu poate fi angajata o alta persoana pe aceeasi functie. Puteti angaja o persoana pe o functie similara.
Nu exista niciun text de legea care sa interzica o noua angajare pe acelasi post ... insa in acest caz, va trebui sa reinfiintati postul pentru a se putea angaja o noua persoana.

Nu aveti nicio astfel de obligatie fata de persoana concediata .. de a o reangaja ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare adrianabresug adrianabresug daca o societate trimite in somaj o persoana la cat timp are voie sa faca reangajare pe acel post ? (vezi toată discuția)
Reangajare salariat Vilcu Gina Vilcu Gina In cazul in care s-a dispus concedierea salariatului prin desfiintarea postului si trimiterea lui in somaj,dupa cat timp am voie sa-l reangajaez daca ... (vezi toată discuția)
Buna andu86 andu86 am avut un contract de munca individual, si am fost trecut in somaj cu art 65. pt desfiintare post de munca. Patronul are voie sa angajeze pe acel post? (vezi toată discuția)