avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am fost data afara fara sa mai zica nimik
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am fost data afara fara sa mai zica nimik

zilele trecute mia fost rau la locul de munca si toti colegi mau vazut ca imi este rau dar sefa de echipa nu era la munca,,cica si a luat liber,,.a doua zi am sunat o sa i zic ca nu ma simt bine in continuare si nu pot veni la munca ,la care ea a inceput sa tipe la telefon si sa mi inchida telefonul in nas ,care mai apoi sa ma sune si sa mi zica ca a vb cu sefa mare si sa mi zica sa vin la munca ca ea e libera si sa muncesc ca daca cad jos cheama ei o ambulanta.si m am dus la munca asa si a venit sotul sefei de echipe si a inceput sa ma ameninte ca de ziua respectiva is data afara ca eu mie mie rau mai tot timpul cand isi ia sefa liber si ca am un comportament deadecvat(la care eu nici nu am deschis gura sa compentez vreodata)si de ziua urm imi incheie contractul cu motivul neprezentari a 3 zile consecutive la locul de munca.astept raspuns.ce pot face eu in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 22 Aprilie 2013
Faceti o sesizare la ITM cu cele intamplate, se va face o verificare si veti primi un raspuns cu cele constatate, masurile luate si ce trebuie sa faceti dvs. in continuare.
Ce sa verifice ITM-ul? .. lipsa nemotivata de la serviciu constituie abatere disciplinara , care poate fi sanctionata de catre angajator, inclusiv cu desfacerea disciplinara a c.i.m. conform procedurii prevazute in Codul Muncii.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti ataca in instanta decizia de concediere pentru faptul ca comisia de disciplina nu v-a luat in considerare apararile si anume faptul ca ati fost bolnava in cele 3 zile in care ati lipsit.
Boala se dovedeste prin certificat medical si nu pe vorbe si in mesajul initial nu s-a pus problema unei comisii de disciplina ...

@ monikamona86
Ati primit decizia de incetare a c.i.m. sau doar v-au spus ca vi se va inceta c.i.m?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere absente nemotivate bogdan99 bogdan99 Conform art.268 alin. 1 din Codul Muncii sanctiunea disciplinara trebuie emisa in termen de 30 zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre ... (vezi toată discuția)
Superiorul a sesizat comisia de disciplina pentru ca mi-am dus matusa la spital adina_apostu adina_apostu Buna ziua, sunt functionar public si mi-a fost facut un referat si propusa pentru comisia de disciplina de sefa mea de serviciu. Tot sefa mea este si sefa ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara Coltoi Coltoi In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia ... (vezi toată discuția)