avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizia de incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizia de incetare

Buna ziua,

Pe 5 martie 2009 mi se incheie contractul de munca cu firma la care am lucrat.
Intrebarea mea este urmatoarea; Pana pe data de 05.martie eu pot obtine de la firma respectiva o decizie de incetarea a contractului cu ei pt. a-mi folosi la o noua angajare?Daca voi astepta pana pe 5 cind mi se inchide contractul va fi prea tarziu urmand sa-mi pierd noul loc de munca.
Acea decizie trebuie obligat inregistrata la ITM daca noul angajator mi-o cere si fara stampila ITM si doar stampilata de catre firma unde am lucrat ca sa poata sa-mi faca contractul?
Firma unde am lucrat mi-a desfacut CM cu litera 'i'' (actuala lege de acum) si ami cere 10% penalizari pe zilele lipsite de la munca..este normal? si in ce lege scrie acest drept?

Mai am o singura intrebare...Daca CM o dau pierduta pot renuta la cele 4 luni muncite la aceasta firma care mi-a inchis CM asa pt. a-mi face rau si sa apara in noua CM decat locurile de munca anterioare fare cele 4 luni ca sa-mi afecteze pe parcurs...Daca ma poate lamuri cineva la asta ar fi ok. Cineva ma indrumat sa fac asta dar nu sunt sigur.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:55, 28 Februarie 2009
Va puteti angaja la noul loc de munca oricand, incepand cu data de 5 martie, fara sa aveti nevoie de carnetul de mnca . Le dati o declaratie ca o aveti la fostul angajator si o veti aduce cand intrati in posesia ei. In nici un caz nu o declarati pierduta pentru ca este fals in declaratii.
roska a scris:

Buna ziua,

Pe 5 martie 2009 mi se incheie contractul de munca cu firma la care am lucrat.
Intrebarea mea este urmatoarea; Pana pe data de 05.martie eu pot obtine de la firma respectiva o decizie de incetarea a contractului cu ei pt. a-mi folosi la o noua angajare?Daca voi astepta pana pe 5 cind mi se inchide contractul va fi prea tarziu urmand sa-mi pierd noul loc de munca.
Acea decizie trebuie obligat inregistrata la ITM daca noul angajator mi-o cere si fara stampila ITM si doar stampilata de catre firma unde am lucrat ca sa poata sa-mi faca contractul?
Firma unde am lucrat mi-a desfacut CM cu litera 'i'' (actuala lege de acum) si ami cere 10% penalizari pe zilele lipsite de la munca..este normal? si in ce lege scrie acest drept?

Mai am o singura intrebare...Daca CM o dau pierduta pot renuta la cele 4 luni muncite la aceasta firma care mi-a inchis CM asa pt. a-mi face rau si sa apara in noua CM decat locurile de munca anterioare fare cele 4 luni ca sa-mi afecteze pe parcurs...Daca ma poate lamuri cineva la asta ar fi ok. Cineva ma indrumat sa fac asta dar nu sunt sigur.

Ceva nu este in regula aici. Spuneti ca pe data de 05.03.2009 vi se incheie contractul de munca, sa inteleg ca acum sunteti in preaviz sau este vorba despre un contract individual de munca pe perioada determinata.
Litera "i" din fostul cod al muncii este echivalentul desfacerii CIM ca sanctiune disciplinata in cazul savarsirii unei abateri disciplinare. Insa aceasta aplicare a sanctiunii disciplinare se face numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare , care trebuie sa respecte procedura prevazuta in codul muncii si in CCMUNN.

Mai spuneti ca va cere 10 % penalitati ....dar pentru o fapta nu se pot aplica 2 sanctiunii disciplinare.
eu cred ca este un abuz din partea angajatorului, iar dumneavoastra aveti dreptul sa contestati decizia de incetare a CIM in termen de 30 de zile de la comunicare instantei de judecata (Tribunal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de incetare roska roska [b]Buna ziua, Am si eu o intrebare catre Dumneavoastra. Preavizul meu de 15 zile a expirat si contractul de munca mi-a fost inchis cu inceputul luni ... (vezi toată discuția)
Decizie incheiere contract de munca rareshu87 rareshu87 buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o privinta:am fost angajat la o firma importanta din tara timp de 2 ani si jumatate.in 28.04.2009 am fost informat de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim, demisie, cercetare prealabila rrramor rrramor Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: s-a descoperit ca un angajat al firmei vindea produse catre firma noastra, prin intermediul ... (vezi toată discuția)