avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casatorita sau nu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casatorita sau nu

Problema mea este urmatoarea: in urma cu un an am divortat la judecatorie, copilul in varsta de 1 an pe atunci, ramanand in grija mea. Ulterior ne am impacat, am trimis o scrisoare catre tribunal pentru a desface acea hotarare, sub motivatia ca ne am impacat dar tribunalul a suspendat dosarul pe motiv ca nu erau suficiente dovezi. Intre timp, ne am mutat impreuna , dar de scurt timp are un comportament violent fata de mine si in prezenta copilului. Eu am primit acasa in urma cu cateva zile citatie la tribunal. Acum as vrea sa se ia in considerare acea hotarare. Problema esta ca eu mi am facut buletin la noua locatie cu numele lui, binenteles. Intrebarea mea este, daca nu ma pot deplasa pana la tribunal, ce pot trimite care sa convinga instanta sa lase acea hotarare data. Are ceva daca intre timp mi am schimbat buletinul la noua adresa?
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:08, 22 Aprilie 2013
trebuie sa fiti mai explicita. dosarul de divort s-a suspendat - , ati primit o citatie - in dosarul suspendat? sau in alt dosar? ce hotarare doriti sa se ia in considerare?

din cate inteleg, a fost un dosar de divort, suspendat pt lipsa probe, si datorita faptului ca a stat in nelucrare 1 an se perima, si pt perimare ati primit citatie, caz in care nu se mai discuta pe marginea divortului, ci va trebui sa inregistrati o noua actiune de divort,
La judecatoria din orasul meu am introdus divort. In urma divortului, s a hotarat ca cea mica sa ramana in grija mea, si el este obligat la pensie de intretinere. Exista o hotarare in acest sens. Apoi la insistentele lui sa i mai dau o sansa, am decis sa ne impacam si am facut o cerere catre tribunal, un fel de recurs, in care am scris ca ne am impacat si sa nu se mai ia in considerare hotararea data de catre instanta judecatoreasca. Am primit raspuns acasa ca se va suspenda, pentru ca mai trebuia sa mai aduc ceva la dosar, nu mi aduc aminte ce. Asta se intampla in urma cu un an. Zilele acestea am primit citatie sa ne prezentam la tribunal, altfel se va judeca in lipsa. Este vorba de acelasi dosar. VA MULTUMESC
Dosarul dvs s-a judecat in fond si s-a pronuntat o hotarare.

La tribunal dosarul a fost suspendat ca urmare a neprezentarii partilor sau a nedepunerii actelor solicitate. Acest lucru s-a intamplat probabil cam cu 1 an in urma.

In prezent ati primit citatie pt a se constata perimarea dosarului, adica faptul ca in acest dosar nu s-au facut niciun fel de acte de procedura.

Asta inseamna ca sentinta de la fond va deveni irevocabila, calea de atac fiind perimata.Intre parti va produce efecte aceasta hotarare. Prin urmare sunteti divortata legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu suspendare sufletelul meu david sufletelul meu david Buna ziua, In luna martie 2009 am depus actele pt un proces de divort cu minor. Am avut primul termen in aprilie 2009, cand am cerut o amanare mai lunga in ... (vezi toată discuția)
Suspendare actiune divort alice_maria alice_maria Buna ziua. In cazul in care la un proces de divort nu s-au prezentat partile implicate, dar s-a depus prin Registratura o cerere de anulare a actiunii prin ... (vezi toată discuția)
Timp de un an,dupa suspendare,nici un recurent nu a cerut repunerea dosarului pe rol sejc sejc Intr-un proces care are drept cauza revendicarea unui teren ,instanta de fond mi-a dat o sentinta favorabila.Partile adverse au cerut recurs.La al doilea ... (vezi toată discuția)