Pe imobilul meu s-a dispus "un drept de retentie" pana la plata unei sume de bani reprezentand valoarea renovarilor efectuate in imobilul meu de anumite persoane (paratii). Conform acestui drept de retentie insemna ca cei ce aveau acest drept trebuia sa primeasca o suma de bani, dar nu sa locuiasca in imobil. Paratii ocupau deja imobilul de trei ani la data emiterii dreptului de retentie, iar de la data obtinerii dreptului de retentie au mai continuat sa locuiasca in imobil inca patru ani. Dupa acesti patru ani de la data intrarii in vigoare a dreptului de retentie, au obtinut si dreptul de executare silita. Le-am dat banii cuveniti pentru valoarea renovarilor efectuate in urma cu 6 ani, la pretul de obiecte si lucrari noi, desi eu am ramas cu niste obiecte uzate (folosite de catre parati timp de sase ani), pe care eu am fost obligat sa le platesc de noi in baza evaluarii facute in urma cu patru ani. Practic eu am platit niste lucruri uzate la pret de obiecte noi. Este total inechitabil! Am incept un nou proces in care am cerut si eu chiria cuvenita pe ultimii trei ani (deoarece mai mult nu se poate cere). Cererea a fost respinsa, considerandu-se ca pe perioada dreptului de retentie nu as fi putut inchiria locuinta. Deci paratii au putut folosi imobilul, eu nu le pot cere chirie, dar a trebuit sa le achit niste imbunatatiri la pret de renovari noi, desi eu am ramas cu niste obiecte uzate. Ce as putea face ca sa-mi recuperez parte din banii platiti pe niste renovari expirate, dar pe care am fost obligat sa le achit la valoarea de obiecte noi conform valorii stabilite prin dreptul de retentie? Cei care au folosit imobilul meu si-au recuperat o chirie pe cel putin trei ani plus contravaloarea renovarilor pe care tot ei le-au si folosit. Este total imoral ca paratii sa-mi foloseasca imobilu iar eu sa le si platesc dupa ce au stat pe gratis in casa mea! In final m-am ales cu o locuinta aflata la starea de dinaintea renovarilor si cu un gol in buzunarul meu pentru plata contravalorii "dreptului de retentie" stabilit pentru ocupantii locuintei mele. As putea cere daune morale? Va multumesc! contact: procesro@yahoo.com
O sa va rog sa ma iertati, dar nu va pot da dreptate. Dumneavoastra ati fost cel care nu le-a dat banii . Faptul ca ei au avut acel drept de retentie se datoreaza exclusiv culpei dumneavoastra care rezida in faptul nerespectarii obligatiilor de plata fata de acestia.
Daca ati fi platit la timp, nu ar fi avut dreptul sa stea in imobilul respectiv si l-ati fi putut inchiria, si ati fi putut sa va folositi de obiectele respective neuzate.
Inainte de primirea sentintei am deconectat curentul si gazele pentru ca imobilul sa nu mai fie folosit de nimeni. In lipsa mea, au obtinut un contract ilegal cu GDF si au folosit curent de la un vecin. Ei au vrut /fortat orice limita pentru a sta acolo.