buna ziua,
in urma procesului de partaj fostei soti i-au fost incredintate toate bunurile - masina si mobila din casa, urmand sa-mi plateasca jumatate din contravaloarea lor, suma stabilita in sentinta ramasa difinitiva, irevocabila si executorie. Pronuntarea sentintei a fost pe 02.03.2013 si a fost redactat pe 04.03. 2013. In ziua pronuntarii fosta sotie a vandut masina si astfel nu imi pot recupera banii, in urma actiunii de executare silita pe care am initiat-o....Va intreb...daca o dau in judecata ptr. rea credinta si sustragere de la executarea silita, inclusiv , sustragerea de la aplicarea sentintei, as avea castig de cauza si as putea obtine in instanta anularea actului de vanzare cumparare a masinii?
NU, nu are venituri ce pot fi urmarite...are un cabinet particular fara a-si inregistra veniturile din care sa rezulte profit...conturi goale...apartament de servici...oricum, multumesc ptr sfat, in idee de a nu mai cheltui si alti bani...dar neavand cum sa plateasca suma datorata din hatararea judecatoreasca nu poate face inchisoare.?..macar cu atat sa o amennint sa plateasca...mentionez ca ea refuza sa plateasca nu ca nu ar avea si din dorinta de a-si bate joc de mine.
Din fericire ( nu se stie cand ajungem fiecare din noi intr-o asemenea situatie), nu se poate face inchisoare pentru neplata unei obligatii. Trebuie sa gasiti la un moment dat bunuri executabile in patrimoniul doamnei. Ii blocati conturile, spre exemplu.