avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita- revocarea vanzarii
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita- revocarea vanzarii

buna ziua,
in urma procesului de partaj fostei soti i-au fost incredintate toate bunurile - masina si mobila din casa, urmand sa-mi plateasca jumatate din contravaloarea lor, suma stabilita in sentinta ramasa difinitiva, irevocabila si executorie. Pronuntarea sentintei a fost pe 02.03.2013 si a fost redactat pe 04.03. 2013. In ziua pronuntarii fosta sotie a vandut masina si astfel nu imi pot recupera banii, in urma actiunii de executare silita pe care am initiat-o....Va intreb...daca o dau in judecata ptr. rea credinta si sustragere de la executarea silita, inclusiv , sustragerea de la aplicarea sentintei, as avea castig de cauza si as putea obtine in instanta anularea actului de vanzare cumparare a masinii?
Cel mai recent răspuns: dandascalu44 , utilizator 13:17, 22 Aprilie 2013
Stimate domn,

Doamna nu are venituri salariale sau pensie? De ce nu le urmatiri pe acestea?

Nu cred ca ati avea de castigat dintr-un astfel de proces, poate de pierdut-onorariu de avozat al dvs si al fostei sotii.
NU, nu are venituri ce pot fi urmarite...are un cabinet particular fara a-si inregistra veniturile din care sa rezulte profit...conturi goale...apartament de servici...oricum, multumesc ptr sfat, in idee de a nu mai cheltui si alti bani...dar neavand cum sa plateasca suma datorata din hatararea judecatoreasca nu poate face inchisoare.?..macar cu atat sa o amennint sa plateasca...mentionez ca ea refuza sa plateasca nu ca nu ar avea si din dorinta de a-si bate joc de mine.
Din fericire ( nu se stie cand ajungem fiecare din noi intr-o asemenea situatie), nu se poate face inchisoare pentru neplata unei obligatii. Trebuie sa gasiti la un moment dat bunuri executabile in patrimoniul doamnei. Ii blocati conturile, spre exemplu.
ok...multumesc ptr promptitudine si ptr sinceritate...apreciez acest site....o zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara intarzie ADANNA ADANNA As avea si eu cateva intrebari, va rog frumos. - In cat timp ar trebui sa primesc pensia alimentara?... ma refer si la cea retroactiva...Sentinta a sosit in ... (vezi toată discuția)
Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Intrebare- neplata pensie GMarilena GMarilena Buna ziua.De aproximativ o luna am depus o hotarare la executor pt recuperarea pensiei de intretinere.Intrebarea mea este se poate face dosarul de executare pe ... (vezi toată discuția)