avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune respinsa ca netimbrata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune respinsa ca netimbrata

Am promovat o actiune in instanta si am trimis prin posta dovada ca am platit taxa judiciara si timbru judiciar(inclusiv adresa).
Partile nu au fost prezentela proces; instanta mi-a respins actiunea ca insuficient netimbrata(desi stiu sigur ca am pus bine timbrele-la valoarea la care am fost citata).
Are rost sa fac recurs sau pot sa introduc o noua actiune (se mai poate,e autoritate de lucru judecat etc)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 13:21, 22 Aprilie 2013
Puteti introduce o alta actiune oricand in interiorul termenului de 3 ani de prescriptie al dreptului subiectiv. Nu exista autoritate de lucru judecat. Folositi aceeasi taxa de timbru, pentru ca nu ati folosit-o prima data.
nu e autoritate de lucru judecata intrucat inca nu s-a judecat nimic, instanta nu a intrat in cercetarea fondului, puteti face recurs dar puteti de asemenea sa introduceti o noua actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Statescu Statescu Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)