avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa imi recuperez casa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa imi recuperez casa?

Buna ziua,

M-am casatorit in anul 2010, stand impreuna cu sotul meu din anul 2009. Din aceasta casatorie nu a rezultat niciun copil. Am locuit in apartamentul parintilor mei, dar sotul meu nu si-a facut acolo nici mutatie, nici schimbare de domiciliu, nimic, el avand in buletin adresa parintilor lui. Am introdus actiunea de divort datorita a nenumarate scandaluri, iar el nu a dorit sa paraseasca apartamentul. Eu m-am mutat la parintii mei, in speranta ca pleaca, si de frica sa nu ma loveasca deoarece a devenit si violent. El nu doreste nicicum sa paraseasca apartamentul, iar eu nu am nimic la mine, nici haine, nici lucruri, nimic, si imi e frica sa merg sa iau ceva de acolo. Ba mai mult, sta acolo si nu plateste nimic, iar eu nu am de gand sa ii platesc lui toate cheltuielile. Ce solutie legala am ca sa il scot afara? M-a amenintat cu procese, nu stiu ce procese mi-ar putea intenta. Am pus in timpul casatoriei o centrala termica, care este pe numele mamei mele, doar centrala propriu zisa a semnat el factura deoarece el a fost acasa cand au adus-o cei de la magazin. Imi vreau locuinta inapoi, si nu stiu cum sa o iau. Va rog dati-mi un sfat, ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:07, 24 Aprilie 2013
ba da. acasa pot merge, dar tocmai asta doresc sa obtin. ceva de protectie. cum pot obtine acest ordin de protectie si restrictie? va multumesc mult
Numai stand in casa si fiind in pericol, puteti obtine acest ordin si evacuarea lui.
Daca stati in alta parte nu se impune un ordin daca nu va agreseaza si de scos afara numai parintii pot sa se indrepte impotriva lui in instanta. Pot incerca si pe calea ordonantei presedintiale, desi nu cred ca va fi considerata o urgenta.

va multumesc frumos. problema e ca intr-adevar sunt in pericol daca stau cu el in casa. si eu si fetita. e bolnav cu nervii, ia si pastile de nervi, xanax parca se numesc. in aceste conditii mi-e foarte frica sa stau cu el.
Faceti evacuarea sotului violent si cerere de reintegrare in domiciliul dv.
Nu conteaza ca nu are mutatie.
Venituri are?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare persoana luata in spatiu galcarmen73 galcarmen73 Buna seara! Vreau sa va aduc la cunostinta situatia in care ma aflu si daca se poate sa ma sfatuiti din punct de vedere legal ce pot face: Mama mea a lucrat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt ... bimola bimola Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt mama și tata. In acel apartament locuiește sora mea, care a divorțat, împreună cu fetița ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra casei parintesti= situatie Necunoscuta20 Necunoscuta20 Buna seara. Trec peste introducere. Nu sunt sigura ca cunosc in totalitate drepturile, legat de mostenirea parinteasca. Ideea este urmatoarea, am 2 fratii mai ... (vezi toată discuția)