avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentarea avocatilor la citirea sentintei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentarea avocatilor la citirea sentintei definitive

Buna ziua. Sper ca am postat in sectiunea potrivita.

Matusa mea avea mosternire un teren in Primaverii, teren pentru care s-a judecat unchiul meu (matusa mea nu mai este in viata) cu primaria. A ajuns la Curtea de Casatie, la citirea sentintei definitive.
Unchiul meu era reprezentat de niste avocati cu care are semnat un contract prin care acestia il reprezinta si unchiul meu le da 10% din ceea ce recupereaza de la Primarie (pe teren este construita o institutie publica, urma sa se stabileasca daca si cum va fi despagubit).
Acesti avocati nu s-au prezentat la citirea senintei, motiv pentru care s-a amanat pana in vara.

Ce poate face unchiul meu? Poate schimba avocatul in acest stadiu? Schimbarea acestora implica alte amanari?
Daca gaseste un alt avocat, cum se face transferul de documente de la actualii avocati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 1 Martie 2009
Buna ziua ,

Eu una personal cred ca dvs ati inteles gresit si anume avocatii nu s-au prezentat la dezbaterile pe fond pentru a se putea ramane in pronuntare si deci pentru a se da sentinta definitiva , nu cum ati spus dvs ca nu s-au prezentat la citirea sentintei , deoarece citirea sentintei nu exista ca si procedura in justitia romana , sentinta se comunica prin posta sau se ridica de la arhiva prin xeroxare . Deci in concluzie avocati pe care tatal dvs i a avut nu s-au prezentat la cuvantul pe fond si acesta a fost motivul amanarii . Va puteti angaja alti avocatii fara ca acest lucru sa duca la alte amanari si transferul actelor poate fi foarte usor facut prin xerox copierea intregului dosar care se afla la Curtea de Casatie sau prin bunavointa fostilor avocatii de a va preda toate inscrisurile pe care le au cu privire la dosarul dvs .Va urez succes si consider ca ar trebuie sa va ganditi cu privire la daca mai doriti sa colaborati cu acesti avocati sau daca sa va angajati alti pe motiv ca neprezentarea lor este un motiv de neseriozitate care poate costa uneori mai mult decat o simpla amanare pana in vara .O zi buna , cu respect , av .Lupu Roxana.
Actualii avocati pot refuza sa predea actele sau sa il impiedice cu ceva in schimbarea persoanelor care il reprezinta?
Ma gandesc la principal la hartia semnata conform careia daca castiga procesul acestia primesti 10%.
Neprezentarea poate fi un argument de reziliere a acestei hartii?
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
Kitte, utilizator
Buna ziua din nou,

Faptul ca nu s-au prezentat este un motiv de reziliere a contractului de asistenta pe care le -ati avut cu domnii avocatii si deci in acelasi timp de ierdere de catre dansii a dreptului de a mai solicita onorariul de succes in valoare de 10% din valoare imobilului. Domniile lor nu au cum sa va impiedice sa renuntati la ei si sa va angajati alt avocat . O zi buna. Av Lupu Roxana.
Inalta Curte mai "greseste" si respecta art. 258, alin. 2 Cod procedura civila.
Pe vremuri "gresea" frecvent...
Ce inseamna ca greseste si respecta art. 258, alin 2 ?

Alte discuții în legătură

De cate ori se poate amana pronuntarea? emilifor emilifor Am un proces la curtea de apel ,s-a judecat recursul si de doua ori s-a amanat pronuntarea sentintei din lipsa de timp-exprimarea exacta este:deoarece pentru ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, plangere respinsa De_MooN_Ro De_MooN_Ro totul incepe in ziua de 19.06.2011 cand un politist ma opreste ca am depasit pe linia continua desi nu mai exista nimic in zona care sa ateste asa ceva. toate ... (vezi toată discuția)
Sentinte geo-vem geo-vem Intrebarea ,este daca in cazul ramaneri in pronuntare si a amanari a sentintei intr-un contencios,verdictul se da in sedinta publica (intra completul in ... (vezi toată discuția)