avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modalitate plata concediu medical?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modalitate plata concediu medical?!

Buna ziua,

Apelez cu incredere la dvs pentru a primi si eu un raspuns la o problema ivita recent si-n privinta careia nu reusesc sa iau o decizie :

Pe scurt:
- unul din angajati a beneficiat de concediu medical 180 zile (implinind perioada pe data de 16.01.2009)
- in perioada 17.01.09 - 31.01.09 - a fost trecut in concediu fara plata ;
- pe data de 24.02.2009 (data este trecuta si pe certificatul medical) s-a prezentat la sediul firmei cu concediu medical aferent perioadei din ianuarie (concediu ce are avizul medicului expert).
- statul de plata (pt luna ianuarie) este depus la ITM, iar luna "inchisa".
Intrebarea : cum sa procedez pentru a putea plati acest certificat medical si-n baza carei legi (articol dn lege) ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: simonasobis , utilizator 14:14, 27 Februarie 2009
Daca va uitati pe spatele certificatului de concediu medical, persoana asigurata se obliga sa anunte platitorul despre acordarea concediului medical si sa depuna certificatul de concediu medical pana cel tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pt care a fost acordat concediul medical.
Deci angajatul dvs. v-a adus concediul in data de 24.02.2009.
Pt perioada cand se afla in concediu fara plata si-a facut cerere de concediu fara plata? Nu stiati ca se afla in concediu medical?

Eu nu l-as lua in considerare.

In caz contrar, trebuie state de plata rectificative si la fel, declaratii rectificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical prezentat la plata cu intarziere dana_b1702 dana_b1702 Un certificat medical depus la angajator dupa 2 luni de la eliberarea lui se mai poate plati? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Concediu medical ContSters278027 ContSters278027 Buna seara! Am lucrat timp de 5 ani la o firma comerciala. La inceputul lunii noiembrie 2012 am avut 2 operatii cu diagnosticul hernie de disc.Firma si-a ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata-sarcina mircea_thegreek mircea_thegreek Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, in cazul sotiei mele, cum ar trebui procedat astfel incat sa beneficieze de 85% in primul an de dupa nastere? Ea este ... (vezi toată discuția)