avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintare la locul de munca

Buna seara,

De ceva timp lucrez ca Responsabil SSM la Antreprenorul general si imi fac treaba destul de o.k., insa de o perioada de timp sunt amenintat cu bataia la sfarsitul lucrarilor, de un Responsabil de SSM de la un subcontractor deoarece sunt prea exigent, adica cer aplicarea Legii si a Regulamentului de santier. Aceasta problema nu le-am spus inca sefilor mei. Ce ma sfatuiti? Eu sunt dispus sa depun plangere la politie, credeti ca am sa rezolv ceva cu toate ca nu am o inregistrare audio sau martori? Dvs ce ati face in situatia mea?
Cel mai recent răspuns: andy221 , utilizator 09:22, 23 Aprilie 2013
informati seful ierarhic. politia nu se baga pe santier decat daca sunteti agresat. nu rezolvati nimic daca nu aveti probe. iintre societati se incheie conventii de SSM unde sunt trecute obligatiile fiecarei parti. ati facut pana acum vreun demers scris prin care ati informat subcontractorul despre nerespectarea regulamentului din santier si in care sa ii solicitati punctul de vedere referitor la cele constatate? acesta este obligat sa va trimita un raspuns la cele constatate.
Bineinteles ca am tot facut raporate scrise cu privire la neconformitatile constatate insa dumnealor nu aveau nimic de obiectat deoarece stiau ca gresesc. Toate neconformitatile aduse la cunostinta in scris subcontractorului nu au fost obiectate decat acceptate, dar exista un ingineras care prin cumul de functii a obtinut si functia SSM care se crede prea tare.
daca ati facut rapoarte scrise care au fost transmise subsontractorului respectiv banuiesc ca nu au fost trimise in nume propriu ci au fost semnate si de cineva din conducere, cu nr de inregistrare, etc., etc.
discutati cu seful de santier sau cine va este seful ierarhic sa convoace o sedinta la care sa fie convocati si cei din conducerea subcontractorului sau responsabilii din santier ai acestuia inclusiv "inginerasul SSM", puneti rapoartele pe masa si discutati civilizat.
Antreprenorul General poate rezilia contractul de prestari servcii sau executie daca nu se respecta inclusiv clauzele privind respectarea normele SSM.
Deci, sa clarificam anumite lucruri: rapoartele sunt facute si transmise online catre toti subcontractori inclusiv beneficiar, de participat particip la sedinta saptamanala insa fara a participa si subcontractori deoarece asta este conditia beneficiarului cum ca subcontractori nu au ce cauta la sedinta. De discutat s-a discutat mai mult decat cu calm, insa fara nici un rezultat, as incerca sa discut aceasta proplema in cadrul sedinte de coordonare dar imi e sa nu mi se ceara dovezi cu toate ca este posibil sa se inrautateasca lucrurile.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
andy221, utilizator
sa va da un exemplu. in momentul de fata lucram intr-un consortiu cu un consultant german. neamtul toata ziua umbla cu aparatul foto dupa el iar la sfarsitul saptamanii face un raport cu evolutia lucrarii unde un capitol separat il reprezinta SSM-ul. acolo pune numai poze. asa ca si neamtului toata lumea vrea sa-i rupa oasele dar cum nu se poate i se umple frigiderul cu de toate.
asa ca atunci cand faceti raportul adaugati si fotografii care sa prezinte incalcari ale legislatiei si normelor SSM.
cand trimiteti raportul pe email solicitati si un raspuns la observatiile din raport.
daca nu aveti un sprijin din partea conducerii va luptati cu morile de vant.

Alte discuții în legătură

Subcontractori santier raspunderi privind ssm ca antreprenor ... Akhenaton81 Akhenaton81 subcontractori santier raspunderi privind ssm Ca antreprenor general pot obliga subcontractorii sa si delege un responsabil ssm pe santier? (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm - itm kra kra Buna ziua, De curand m-am angajat si eu ca Responsabil SSM la o firma de consultanta care a semnat un contract cu o firma care construieste un parc eolian, ... (vezi toată discuția)