avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintare la locul de munca

Buna seara,

De ceva timp lucrez ca Responsabil SSM la Antreprenorul general si imi fac treaba destul de o.k., insa de o perioada de timp sunt amenintat cu bataia la sfarsitul lucrarilor, de un Responsabil de SSM de la un subcontractor deoarece sunt prea exigent, adica cer aplicarea Legii si a Regulamentului de santier. Aceasta problema nu le-am spus inca sefilor mei. Ce ma sfatuiti? Eu sunt dispus sa depun plangere la politie, credeti ca am sa rezolv ceva cu toate ca nu am o inregistrare audio sau martori? Dvs ce ati face in situatia mea?
Cel mai recent răspuns: andy221 , utilizator 09:22, 23 Aprilie 2013
@ andy221

1. Ameninatrea este o infractiune prevazuta si pedepsita de Codul Penal ... sens in care, puteti depune o sesziare la Politie sau parchet.

2. De asemenea, puteti sesiza angajatorul cu privire la acest comportament al acelei persoane.

3. Nerespectarea actelor normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca paote fi sesizata ITM-ului si/sau Inspectiei Muncii.
Mentionez ca activitatea mea se desfasoara exact cum ati specificat si dumneavoastra CYAN, numai ca acel ingineras este foarte suparat ca suntem cam exagerati, insa nu cerem nimic in plus sau in minus decat ce ceea ce este specificat in Regulament de santier si in Legislatia Romana, se pare ca singurele caii pe care le am de urmat sunt ale cele consilierului juridic FREEELIS. La ceea ce nu se gandeste asa zisul inginer este ca ma voi mai intalni cu dumnealui pe alt santier si cu siguranta voi cere excluderea lui din santier.
in calitate de responsabil SSM al antreprenorului general aveti si acum puterea de decizie ptr indepartarea acestuia din santier sau cel putin restrictionarea activitatii pe domeniul SSM.
asa cum am precizat mai sus si cum am mentionat si @freeelis, angajatorul trebuie sa fie informat si trebuie sa aveti sprijinul acestuia in rezolvarea problemei. daca angajatorul nu va acorda tot sprijinul in rezolvarea ptroblemei, va repet, va luptati cu morile de vant.
cat despre sesizarea politiei complica lucrurile, politia nu va putea investiga daca nu prezentati dovezi sau martori, ce o sa declarati ? ca v-a injurat si promis o bataie santiereasca? va declara fara niciun stres ca nu a facut asa ceva si puteti ajunge sa va dea in judecata ptr calomnie.
sesizarea ITM-ului este o solutie dar si aceasta solutie este cu dus-intors, se poate complica situatia in acelasi sens despre care am vorbit, angajatorul (antreprenorul gen) va fi luat la intrebari de ce nu a luat masuri de stopare a neconformitatilor sesizate de resp.SSM, de incetare a colaborarii cu subcontractorul respectiv, existand posibilitatea ca antreprenorul sa primeasca o amenda iar acarul Paun cine credeti ca va fi considerat?
Sunt si alte aci de solutionare a acelui diferendum dintre dvs si inginerul respectiv ... faceti-va treava si lasati-l pe el sa incalce legea.
Multumesc frumos de ajutor, dsaca acesta continua cu amenintarile voi sesiza beneficiarul dar si pe sefi mei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractori santier raspunderi privind ssm ca antreprenor ... Akhenaton81 Akhenaton81 subcontractori santier raspunderi privind ssm Ca antreprenor general pot obliga subcontractorii sa si delege un responsabil ssm pe santier? (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm - itm kra kra Buna ziua, De curand m-am angajat si eu ca Responsabil SSM la o firma de consultanta care a semnat un contract cu o firma care construieste un parc eolian, ... (vezi toată discuția)