avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat la 1 an cu executare in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat la 1 an cu executare in lipsa

Buna seara tuturor,am o problema care ma macina din interior foarte mult,in 2011 am fost surprins conducand un autoturism fara permis de conducere,bun am fost la politie declaratii peste declaratii,la procuror la fel,am recunoscut tot,apoi eu am fost plecat din tara,dosarul sa judecat in lipsa si am primit 1 an in stare de detentie,nu am fost baut nu accident ...singura problema ca in minorat am mai comiso o data,la vremea aceea tatal meu a primit o garantie ca va fi ok,insa de curand am aflat ca am fost condamnat la 2 luni cu suspendare.Acum am inaintat recurs si am angajat o avocata,din diverse surse am inteles ca este cea mai buna din orasul nostru(pascani)dar am intrebato daca am vreo sansa sa se suspende pedeapsa si imi pare cam rezervata in ceea ce priveste un raspuns.In dosar se alfa :declaratia mea,declaratia unor martori 2 la numar si cazierul judiciar rutier al meu,in care apare doar cea din minorat,in rest sunt curat,se tine cont de faptul ca esti casatorit cu copil nou nascut,sau chestii de genul,as avea vreo sansa reala ?va multumesc pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:03, 22 Aprilie 2013
Eu cred ca aveti sanse reale sa primiti pedeapsa cu suspendare. Cu atat mai mult cu cat n-ati fost prezent la judecarea cauzei in fond, ati recunoscut fapta in faza de cercetare penala, nu aveti antecedente penale (cele din minorat nu se retin ), aveti familie, copil,sunt suficiente circumstante atenuante in favoarea dvs.pt. a primit pedeapsa cu suspendare. Ma mir ca ati primit si la fond pedeapsa cu executare.:-/
nu trebuie sa va mire nimic, doamna avocat de la Pascani a uitat sa mentioneze ca si prezenta inculpatului este obligatorie, termen de termen, nu e reprezentat de avocat intr-o ordonanta de evacuare, sunteti totusi inculpat, incercati sa tratati putin mai diferit instanta, in rest sanse desigur exista.
Va multumesc pentru raspunsuri,din discutia avut-o cu doamna avocat,am inteles ca indiferent ca era din minorat eu trebuia sa fac reabilitare,nu stiu daca imi este permis aici sa postez link-uri de la cele 2 procese,insa cea din minorat a fost pe cand avea 16 17 ani,circa 9 10 ani in urma,dar procesul a avut loc in 2007,pe cand eram eja major,insa in proces partile citate sunt: Mama,Tatal(care intre timp decedase)si autoritatea tutelara sector 2 Buc.
ma gandeam ca sa tinut cont poate ca am fost condamnat pe cand eram deja major!
Nu stiu cu ce doamna avocat ati discutat dar nu trebuia sa faceti reabilitare.
Este foarte complicata situatia in care va aflati si nu aveti decat o sansa ca sa va judecati.
In general se aplica pedeapsa cu executare daca inculpatul este lipsa...
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi pedeapsa cu suspendare?? gheorghitabogdan gheorghitabogdan Buna ziua...am si eu o intrebare la care va rog foarte frumos sa ma ajutati...Am primit 4 ani de inchisore pentru trafic de persoane si trafic de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal BotoranAlexandru BotoranAlexandru Salut,acum 2 ani am \\\\"furat\\\\" masina unchiului meu doar ca sa ma plimb cu ea,nu aveam permis eram minor si bausem putin,am dat cu masina intr-un ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducand sub influenta alcoolului, ce sanse am sa ramana curat cazierul? pasc_paul2007 pasc_paul2007 am fost oprit de organele de politie si in aparatul alcooltest am avut o alcoolemie de 0,59 , m-i s-a anulat permisul de conducere si a-s vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)