avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru

Am mostenit prin act de succesiune niste terenuri intravilane si extravilane intr-un lot compact.Am vrut sa fac cadastru si carte funciara pentru aceste terenuri,dar am constatat ca pe o latura a terenului 3 vecini au facut cadastrul peste o parte insemnata din terenul meu.Mentionez ca limitele terenurilor mele sunt foarte bine delimitate in procesele verbale de punere in posesie(punctele de reper pentru dimensiunile terenurilor se raporteaza la niste drumuri).
Vreau si eu un sfat:depun actele la OCPI cu masuratorile mele rezultate din titlul de proprietate si schitele atasate proceselor verbale de punere in posesie si apoi trebuie sa fac proces de grantuire sau fac o cerere la OCPI pentru rectificarea cadastrelor vecinilor care nu sunt conforme cu realitatile de pe teren.
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:43, 24 Aprilie 2013
In cazul in care exista suprapunere, trebuie rectificarea cadastrele vecinilor. Rectificarea se executa doar cu acordul proprietarilor.
In cazul depunerii fara rectificare, dosarul se solutioneaza cu respingere, indiferent ce scrie in actele de proprietate.
Dosarele se depun de catre o persoana autorizata de OCPI, la fel si pentru rectificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare tp urmare hotarare definitiva cu expertiza cu greseli dumifilote dumifilote Am hotarare definitiva de rectificare TP. In raportul de expertiza, omologat de instanta, schitele a cel putin 3 parcele sunt gresite (spre exemplu la una din ... (vezi toată discuția)
Cadastrul vecinului intocmit gresit Silvia25 Silvia25 Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: Vecinul meu si-a intocmit cadastrul in anul 2007 si a fost intocmit gresit deoarece punctele ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie diana22 diana22 am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de ... (vezi toată discuția)