avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau testament?

Buna ziua! Suntem 4 frati, mama mea are o proprietate in urma succesiunii dupa parintii ei, tata este despartit de mama dar nedivortat, doi din fratii mei nu vor sa se implice in intretinerea mamei. Aceasta este situatia de fapt. Intrebarea mea este: daca mama doreste sa imi dea mie si surorii mele care avem grija de ea proprietatea ei , ce trebuie facut si care ar fi cea mai simpla si ieftina varianta? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:33, 23 Aprilie 2013
In aceasta situatie nu exista o varianta ieftina. Incheiati un contract de intretinere. Bine ar fi daca i ati aduce si pe ceilalalti frati ca declaranti in acest act ca sunt de acord si consimt la instrainarea facuta de mama dvs. Contractul de intretinere se taxeaza ca la vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate ionut6829 ionut6829 as vrea sa stiu cu bunavointa d-vstra daca exista si alte metode de a obtine un titlu de proprietate in afara celor dobandite prin act de vanzare cumparare .de ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act se poate incheia. riscuri BeSmart BeSmart Buna seara , as aprecia ajutorul dvs. referitor la urmatoarea problema. Suntem 3 frati , as dori ca un imobil , proprietatea mamei mele , sa devina ... (vezi toată discuția)
Instrainare apartament gigelas gigelas Buna seara, O persoana,X,este proprietarul unui apartament. Y,este fiica sa,VITREGA. X,doreste sa-i lase apartamentul fiicei vitrege. Care este modalitatea ... (vezi toată discuția)