avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Problema cu soldurile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Problema cu soldurile

Buna ziua,

Sunt incepatoare in ale contabilitatii si vreau sa imi explicatii anumite lucruri, daca se poate, am o balanta de la o firma si nu inteleg urmatorul lucru:
421 are tsd>tsc si are sfc cu minus
444 are tsd>tsc si are sfd cu plus...
Daca sunt amandoua conturi de pasiv de ce nu au amandoua sfc cu minus, sau de ce nu sunt amandoua cu sfd pe plus.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 15:47, 23 Aprilie 2013
probabil in planul de conturi, 444 e setat bisexual (bifunctional) :P
Revedeti parametrii din programul de contabilitate. Este posibil ca aceste conturi sa fie trecute,unul de pasiv si altul bifunctional/activ ,in loc de pasiv amandoua, asa cum prevede planul de conturi. Ar trebui sa clarificati aceste solduri cat mai repede.
Si daca eu rectific acum si le trec cu minus in partea celalta mai da balanta egala?
lansand la o parte chestiunile fiscale care de multe ori nu sunt logice sau morale, contabilitatea este o materie absolut logica, ca si matematica. Chiar cu putine cunostinte de contabilitate, multe lucruri se rezolva prin exersarea logicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de contabilitate wanconsult wanconsult Am preluat datele din balanta anului 2012.Am creat conturile analitice atat la ct.401 cat si la ct.411, insa in momentul introducerii soldurilor acestor ... (vezi toată discuția)
Factura discount PUFACONT PUFACONT am o factura de discount total de plata este -1.035,35 valoare le i - 834,95 tva - 200,39 cum o contabilizez? este ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa helenita helenita buna seara , cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( ... (vezi toată discuția)