avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca

Buna ziua,
AS avea o intrebare pt cine ma poate ajuta sa inteleg mai bn ...acum 2 saptamani am fost dat afara de la munca si in decizie imi scria asa,,,incetarea contractului individual de munca, in temeiul art.61 lit.a coroborat cu art.248 alin.1 lit e din codul muncii-legea nr.53/2003,,,si as vrea sa stiu daca pot sa ma mai angajez pe un post asemanator celui de la care am fost dat afara ...astept raspunsul dvs...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 23 Aprilie 2013
Da, va puteti angaja pe un post asemenator celui din care ati plecat .. chiar daca este vorba despre o concediere disciplinara ....
Multumesc...dar ce ar putea scrie pe cartea de munca??
Pe carnetul de munca nu se mai fac inregistrari dupa data de 01.01.2011, iar in adeverinta de vechiem va scrie ca incetarea c,i.m. s-a facut in baza art.61 lit.a C.mun.

art.61 C.mun.:
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? Sunt membru numit intr-o comisie de cercetare ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile Secretara7 Secretara7 Unde scrie in Codul Muncii ca daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile, adica daca angajatul refuza o anumita munca si din cauza aceasta firma pierde un ... (vezi toată discuția)