avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare auto in caz de accident cu alcoolemie peste ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare auto in caz de accident cu alcoolemie peste 0.8

Salut,

Aseara am fost lovit lateral de un "om de stiinta" care a fugit de la fata locului. Ca norocul i-am pastrat placuta de inmatriculare (care cazuse) si in timp ce imi faceau analizele la spital (sunt deafar din fericire) l-au gasit pe infractor. Dupa primele teste se pare ca avea 0.83 alcoolemia. Din cate am aflat azi se pare ca asigurarea auto nu imi va repara masina pentru ca faptasul bause(tin sa mentionez ca eu nu am baut alcool) . Din cate am citit pe acest forum se pare ca as putea sa imi repar masina pe asigurare iar firma de asigurari sa il dea pe el in judecata sa isi recupereze banii. Intrebarile mele sunt:
1) Ce recomandati sa vorbesc cu el sa imi repare masina desi sunt sanse se plec cu un ochi umflat de la el( si el probabil va si intra la puscarie)
2) Cum pot proceda sa imi repare RCA-ul masina si sa il dea pe el in judecata? (in cazul in care se poate face asta)
3) Sunt alte variante?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:01, 24 Aprilie 2013
1) prima este intrebare sau cugetare?

2) cu asigurarea RCA a omului de stiinta va reparati masina iar asiguratorul lui se va indrepta impotriva acestuia ptr recuperarea prejudiciului. aveti nevoie de procesul verbal de constatare intocmit de politie

3)va reparati masina pe asigurarea CASCo (daca detineti o astfel de asigurare) iar asiguratorul se va indrepta impotriva omului de stiinta ptr recuperarea prejudiciului
era un hybrid de intrebare si cugetare, mersi de raspuns. Sa inteleg ca erau false zvonurile cum ca nu o sa faca RCA-ul nimica pt ca el era baut?
Asiguratorul RCA al celui vinovat este obligat sa deschida dosarul de dauna.

Citeste conditiile deschiderii dosarului de dauna pe site-ul CSA -Comisia de Supraveghere a asigurarilor
[ link extern ]

Ce trebuie făcut după producerea daunei?
Dacă ați fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul, trebuie să vă adresați asigurătorului celui care este vinovat de producerea daunei, cu procesul-verbal de constatare de la poliție sau, după caz, cu exemplarul formularului ”Constatare amiabilă”.

[ link extern ] /... ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)