avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie cresterea copilului

Buna ziua,

pot beneficia de indemnizatie de cresterea copilului daca in ultimile 12 luni nu am avut venituri? sau de orice alt ajutor social?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:38, 23 Aprilie 2013
1. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) nu ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole nu puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Dar puteti beenficia daca ati fost intr-o perioada asimilata celor de obtinere de venituri: eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat etc.

2. Daca stiti data prezumata a nasterii copilului spuneti ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

3. Veti beneficia de alocatie de stat pentru copil de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

4. Mergeti si la Primarie sa vedeti daca indepliniti conditiile pentru a primi un ajutor social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Viitoare mamica fara venituri CreativeTech CreativeTech Suntem un cuplu tanar iar viitoarea sotie a lucrat in strainatate si nu a inregistrat venituri in tara care sa fie impozitate iar acum am aflat ca este ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alexa221 alexa221 nu am serviciu si sunt insarcinata. am doar 2 luni descoperite .daca imi platesc eu din mana pot beneficia de cei 800lei? ce ar trebui sa fac? va multumesc (vezi toată discuția)