avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Studii secretar primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Studii secretar primarie

Buna ziua! Se da urmatorul caz: la o primarie din Romania, secretara a facut facultatea de drept dar din cauza ca facultatea a avut probleme de autorizare la data absolvirii, respectiva persoana nu a primit diploma de licenta. Aceasta a dat facultatea in judecata, proces care este inca in desfasurare, de vreo 2 ani. Intrebare: functionarul public ocupa legal functia de secretar primarie? As dori eventual si directionari catre articole din legi..... eu din ce m-am documentat ar trebui sa se desfasoare concurs anual pana se va intra in legalitate.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:42, 2 Mai 2013
Sa intelegem ca secretara a dat un concurs cand a ocupat scaunul de secretar? Daca da si la momentul ocuparii postului aceasta nu avea facultatea inseamna ca cerintele postului au fost de asa natura, adica i s-a cerut sa aiba doar liceul. De regula asta se intampla la comune. De ce sa se organizeze inca un concurs daca la data ocuparii postului nu s-a prezentat altcineva si atata timp cat respectiva doamna isi indeplineste cu succes sarcinile de serviciu?Legea 188/1999 prevede ca in cazul în care la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de secretar al comunei nu se prezintă persoane care îndeplinesc condiţiile de studii şi condiţia de vechime în specialitatea studiilor de minimum 2 ani, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc aceste condiţii, în următoarea ordine:
1.persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă;
2.persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în altă specialitate;
3.persoane care au studii medii, absolvite cu diplomă.
La acel moment, cand s-a ocupat functia nu se cerea studii superioare. dar acum nu este obligatoriu sa aiba studii superioare, chiar si cei de la comune?
Nu. Femeia poate sa dovedeasca cum ca nu a fost de rea credinta si si-a continuat studiile, la vremea respectiva nu a stiut ca facultatea va avea probleme de recunoastere, drept pentru care are o scuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

studii necesare pentru secretar oras mijue mijue Am absolvit facultatea de management financiar contabil avand si masterul in management.Pot participa la un concurs pentru functia de secretar al ... (vezi toată discuția)
Munca carnetel carnetel pentru a fi secretar intr-o primarie de comuna trebuie sa ai si facultatea de drept sa ajunge doar masterul in drept (vezi toată discuția)
Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)