avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii necesare pentru activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii necesare pentru activitate

Buna ziua! Am un certificat constatator de la ONRC care spune ca atesta ca s-a inregistrat declaratia pe proprie raspundere cum ca firma indeplineste conditiile de functionare, specifice pentru fiecare autoritate publica, activitate declarata, incadrata in clasa CAEN 3299 ( fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.) , activitati ce se desfasoara in afara sediilor proprii.

Dat fiind acest certificat, mai am nevoie de punct de lucru si respectiv de autorizatii de functionare?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 00:41, 13 Mai 2013
Daca activitatea se desfasoara la sediu nu mai aveti nevoie de punct de lucru.
In functie de specificul activitatii, veti avea nevoie de o autorizatie emisa de primarie.
Pentru a va putea raspunde corect, spuneti-mi va rog, ce produse fabricati mai exact?
Nu se desfasoara la sediu activitatea, deci o sa imi trebuiasca punct de lucru. E vorba de confectionare de lumanari decorative.
Da, va trebui sa deschideti un punct de lucru si atunci veti trece in declaratia tip ca activitatea se desfasoara la punctul de lucru, iar pentru sediu veti bifa in declaratie activitate de birou eventual.
Apoi veti obtine un aviz program de functionare de la primaria de care apartineti ( daca in cadrul activitatii desfasurate aveti si contact cu publicul ), adica daca vin clienti acolo.
Afisati la punctul de lucru o copie a certificatului contatator emis in urma deschiderii punctului de lucru.
Buna ziua!
In momentul in care va veti deschide punctul de lucru va trebui sa va interesati ce alte autorizatii de functionare va mai sunt necesare.... La ONRC veti da o declaratie pe propria raspundere ca veti intreprinde toate masurile pt functionarea legala. Faptul ca ONRC trimite instiintare catre toate institutiile interesate nu va absolva de obligatia obtinerii autorizatiilor/ avizelor necesare, in schimb aceste autoritati pot veni in control....
De exemplu, pt codul CAEN 3299 aveti nevoie de autorizatie de mediu pt functionare (documentatia o veti depune dupa infiintarea punctului de lucru).
Nu va pot da informatii utile despre alte acte necesare; daca doriti informatii suplimentare despre ce implica o autorizatie de mediu, ma puteti contacta pe privat, ca sa nu incarcam subiectul aici.
O zi cat mai buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizații activitate handmade la domiciliu ionelbaciu87 ionelbaciu87 Buna ziua! Am un certificat constatator de la ONRC care spune că atestă înregistrarea declarației pe proprie răspundere cum că firma îndeplinește ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare produse handmade andreicoman andreicoman Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns: astazi a fost ridicat de la ONRC Certificatul de Inregistrare al societatii unde este codul caen ... (vezi toată discuția)
Obtinere avize si autorizatii pentru cod caen 2229 crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o intrebare legata de functionarea unei societati comerciale care este la inceput de activitate. Astfel, ma intereseaza daca sunt ... (vezi toată discuția)