avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Despre Cartea Funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Despre Cartea Funciara

Buna seara, Problema mea este urmatoarea: in anul 1998 am cumparat un imobil intr-o casa tip. Casa este formata din 8 apartamente ( 4 la etaj si 4 la parter ), Pe langa casa fiecare apartament are cate o curte individuala. In act este specificat dreptul de proprietate atat asupra apartamentului cat si asupra terenului. In anul 2004 am intocmit actele pentru Cartea funciara si pe baza acesteia proprietatea a fost iintabulata.In 2010 am facut si o ridicare topo, care a avizat favorabil continutul topografic al cartii funciare. Anul acesta am vrut sa vand proprietatea si normal, m-am adresat unui notar agreat atat de noi cat si de cumparator. Cu stupoare am fost informati ca, desi avem toate actele , notarul trebuie sa tina cu cumparatorul si sa-l informeze ca exista posibilitatea ca peste 1,2,etc ani va fi obligat sa faca o modificare la cartea funciara, sau chiar o alta CF. Am fost chiar sfatuiti de notar sa intocmim noi alta documentatie de CF care sa cuprinda toata casa ( adica 8 proprietati ), sa suportam toate cheltuielile aferente si sa ne recuperam banii, ulterior de la vecini.Nu am inteles de ce trebuie facuta alta CF si daca se pot intabula 2 CF ale aceleasi proprietati.
Cel mai recent răspuns: STAN MIHAELA , utilizator 21:33, 24 Aprilie 2013
Nu stiu de ce a spus notarul ca nu e bun cadastru, dar din cate imi pot da seama cred ca se refera la o carte funciara colectiva, in care sunt trecute toate imobilele, cu cota aferenta din spatiile comune ( curtea spre exemplu).
Multumesc. Trebuie sa ma mai interes si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Numar topografic ContSters296710 ContSters296710 Buna ziua, as dori sa verific daca, cladirea construita de vecinul meu apare in extrasul CF aferent proprietatii lui? Cum pot afla legal numarul topografic ... (vezi toată discuția)
Uzul capiunii ? sau alta lege? ciripino ciripino In anul 1973,tatal meu a cumparat o casa,de la stat,dar in accea vreme,nu se dadea si drept de proprietate asupra pamintului,ci i-a dat doar drept de ... (vezi toată discuția)