Buna seara, Problema mea este urmatoarea: in anul 1998 am cumparat un imobil intr-o casa tip. Casa este formata din 8 apartamente ( 4 la etaj si 4 la parter ), Pe langa casa fiecare apartament are cate o curte individuala. In act este specificat dreptul de proprietate atat asupra apartamentului cat si asupra terenului. In anul 2004 am intocmit actele pentru Cartea funciara si pe baza acesteia proprietatea a fost iintabulata.In 2010 am facut si o ridicare topo, care a avizat favorabil continutul topografic al cartii funciare. Anul acesta am vrut sa vand proprietatea si normal, m-am adresat unui notar agreat atat de noi cat si de cumparator. Cu stupoare am fost informati ca, desi avem toate actele , notarul trebuie sa tina cu cumparatorul si sa-l informeze ca exista posibilitatea ca peste 1,2,etc ani va fi obligat sa faca o modificare la cartea funciara, sau chiar o alta CF. Am fost chiar sfatuiti de notar sa intocmim noi alta documentatie de CF care sa cuprinda toata casa ( adica 8 proprietati ), sa suportam toate cheltuielile aferente si sa ne recuperam banii, ulterior de la vecini.Nu am inteles de ce trebuie facuta alta CF si daca se pot intabula 2 CF ale aceleasi proprietati.
Nu stiu de ce a spus notarul ca nu e bun cadastru, dar din cate imi pot da seama cred ca se refera la o carte funciara colectiva, in care sunt trecute toate imobilele, cu cota aferenta din spatiile comune ( curtea spre exemplu).