avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reangajare la aceeasi firma dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reangajare la aceeasi firma dupa somaj

buna seara
firma care m-a dat in somaj vrea sa ma angajeze din nou. eu sunt inca in somaj.
este posibil/legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: aliemi , utilizator 12:50, 24 Aprilie 2013
1. Este posibil daca a reinfiintat postul pe care l-a desfiintat cand v-a concediat pe dvs.

2. Dar fiti cu mare atentie, daca va angajeaza cu CIM pe perioada nedeterminata va inceta plata indemnizatiei de somaj si daca va concediaza iar inainte de 12 luni nu veti mai putea beenficia de indemnizatie de somaj.

3. Daca veti incheia un CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
tudorvaleriu a scris:

1. Este posibil daca a reinfiintat postul pe care l-a desfiintat cand v-a concediat pe dvs.

si daca ma angajeaza pe alt post?
Va poate angaja pe orice post (eu am dedus ca va angajeaza pe acelasi post).
va multumesc frumos pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii angajator uzzy_alex uzzy_alex Buna, sunr Alex si momentan sunt somer indemnizat. Am aflat ca angajatorii au anumite facilitati daca angajeaza someri,dar si obligatia sa nu-i dea afara 2-3 ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj v_ildiko v_ildiko Buna ziua, Am angajat de curand o persoana cu CIM pe durata nedeterminata, care era in somaj, este inca in perioada de proba. Din pacate in curand se va ... (vezi toată discuția)
Continuare somaj dupa o scurta angajare getad getad Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie: am lucrat 31 ani, dupa care am intrat in somaj 1 an, timp in care a aparut o ... (vezi toată discuția)