avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demers de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demers de angajare

va rog sa ma informati in ce priveste pasii de angajare. Sunt absolventa de facultate si figurez in evidenta de la somaj. Am inteles ca mai intai, trebuie sa ma prezint la AJOFM pentru repartitie dar ce documente imi trebuie in prima faza, in afara ofertei de munca?Am nevoie de fisa postului ori de contract sau acesta urmeaza sa fie inscris de catre angajator la inspectoratul de munca?Si dupa ce se inscrie contractul, se poate depune de angajator dosarul pentru subventie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 4 Martie 2009
Va trebuie doar oferta de munca, dupa care in urma eliberarii dispozitiei de repartizare va prezentati la angajator in vederea incheierii contractului individual de munca.
Pentru a obtine subventia este necesar ca angajatorul :
- sa declare locul de munca vacant;
- sa încheie o conventie cu agentia, pentru care, are nevoie de urmatoarele documente:
a) tabel nominal cu absolventii institutiilor de învatamânt încadrati în munca (conform modelului pus la dispozitie de agentie);
b) certificate eliberate de organul competent potrivit dispozitiilor legale, care sa dovedeasca handicapul pentru absolventii din rândul persoanelor cu handicap;
c) actul de identitate al absolventului, în copie;
d) actul (contractul individual de munca) în baza caruia au fost încadrati în munca, în copie;
e) actul de absolvire a institutiei de învatamânt, în copie;
f) declaratia pe proprie raspundere a absolventului ca la data absolvirii studiilor nu avea raporturi de munca sau de serviciu;
g) declaratie pe proprie raspundere a angajatorului, din care sa rezulte ca posturile pe care au fost încadrati absolventii nu sunt posturi de munca reînfiintate în mai putin de 6 luni de la desfiintarea acestora.
si daca acel post este nou infiintat, de asemenea trebuie declarat vacant? Si mai exact in ce consta asta?are legatura cu acea oferta de munca pe care trebuie sa o prezint agentiei?
eu sunt din Dambovita, iar firma este in Prahova. Angajatorul inceheie conventia in Dambovita, banuiesc, dar locul de munca unde il declara vacant?in Prahova?
Va multumesc pentru raspunsuri, imi sunt de mare ajutor:) Chestia este ca nici angajatorul nu stie exact ce pasi trebuie sa urmeze, avand in vedere ca voi fi primul angajat.
Orice post trebuie declarat vacant pentru a putea fi ocupat, chiar daca este un post nou.
Nu pe dvs. ar trebui sa va preocupe incheierea conventiei intre angajator si AJOFM, ci pe angajator. Daca vreti sa-l ajutati atunci mergeti la AJOFM Prahova sa va dea formularele pe care vi le-a spus "elis" mai sus si veti afla si alte amanunte legate de problema in cauza.
Incheierea CIM o puteti face acum iar conventia cu AJOFM o poate face angajatorul mai tarziu. Dvs. nu trebuie sa pierdeti timpul daca ati gasit de lucru.
Repartitia o luati de la AJOFM Dambovita, unde aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare absolventi - subventionarea locurilor de munca larisalaly larisalaly Buna ziua, Conform Legii nr. 76/2002 (+ Legea 250/2013 pentru modificarea şi completare) angajatorii pot beneficia de subventii in urma angajarii ... (vezi toată discuția)
Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent camelia21 camelia21 Sunt si eu nelamurita cu un aspect vazand ca sunt pareri impartite...pt a beneficia de Legea 76/2002 prinvind incadrarea absolventilor ,inainte de angajare ... (vezi toată discuția)