As vrea sa fac o sesizare priviind o neconcordanta intre articolele a doua legi diferite si nu stiu cui sa ma adresez. Legile respective sunt: OG 27/2002 art 8 si 9 VS Ordinului 1501/2006 al MAI, Capitolul II, Art.8 paragraf 4. Unu ma obliga sa inmatriculez un autovehicul in 30 de zile, dar am nevoie de o hartie care este eliberata de ANAF in 45 de zile.
Nu cred ca este un caz de competenta avocatului poporului pentru ca de competenta sa sunt "incălcarea drepturilor sau libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte administrative ale autorităţilor administraţiei publice sau prin actele administrative ale regiilor autonome."
Parerea mea ca este de competenta Avocatului Poporului. Merita sa incercati cu o scrisoare la ei. O sa va raspunda. Mare atenti sa treceti toate datele dvs, altfel nu raspund.
Daca nu e de competenta lor o sa va indrume .
Fără a intra în amănunte pe conținutul și problemele ivite în interpretarea articlelor arătate de către dvs, mai întâi este utilă o precizare: nu există un conflict real între prevederile unei Ordonanțe de Guvern și ale unui Ordin.
Spun acest lucru, deoarece, dacă o OG este socotită, prin prisma dreptului constituțional, lege, Ordinul nu este lege. Inclusiv Curtea Constituțională - vorbesc de competența sa materială, nu acoperă Ordinele, din același motiv - nu sunt legi.
Prin urmare, nu putem vorbi decât despre neconstituționalitatea unei OG și despre ilegalitatea unui Ordin.
Astfel Ordinul se poate ataca, dată fiind natura sa de act administrativ, pe calea contenciosului administrativ, contestându-se nelegalitatea lui.