Prin mai-iunie 2010 am cumparat a doua proprietate in bucuresti. Intre timp a aparut legea cu marirea impozitarii de la 2 proprietati in sus. Fara sa mai umblu pe la taxe si impozite sa declar ceva (proprietatile sunt in sectoare diferite) am platit impozitul care-mi venea an de an de la dansii in posta (2 impozite diferite pentru fiecare proprietate). Ieri mergand la taxe si impozite (sector 2) unde am prima proprietate (pentru o foaie) aflu cu stupoare ca am de platit ~340 lei datorii/penalizari... ca am 2 proprietati,nu le-am declarat,bla-bla. Intrebarea mea este, cum e posibil asa ceva? ma simt abuzat de institutiile statului. O data ce m-au gasit in baza lor cu 2 proprietati, de ce nu figureaza datoria pe foaie de impozit? De unde apare datoria respectiva si de ce nu esti informat de ea si sta sa se adune in ideea ca peste ani (cand vrei sa vinzi apartamentul) ,cei de la taxe si impozite te tzepuiesc cu o suma fabuloasa din penalizari. Ce as putea sa fac? Multumesc.
Din pacate taxele si impozitele nu le stabilim noi, ci consiliile locale ale localitatilor si sectoarelor. In aceste conditii aveti 2 "variante": - sa platiti, sau..sa platiti.