avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe mai multe proprietati - taxe si impozite ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe mai multe proprietati - taxe si impozite ABUZURI

Prin mai-iunie 2010 am cumparat a doua proprietate in bucuresti. Intre timp a aparut legea cu marirea impozitarii de la 2 proprietati in sus. Fara sa mai umblu pe la taxe si impozite sa declar ceva (proprietatile sunt in sectoare diferite) am platit impozitul care-mi venea an de an de la dansii in posta (2 impozite diferite pentru fiecare proprietate). Ieri mergand la taxe si impozite (sector 2) unde am prima proprietate (pentru o foaie) aflu cu stupoare ca am de platit ~340 lei datorii/penalizari... ca am 2 proprietati,nu le-am declarat,bla-bla. Intrebarea mea este, cum e posibil asa ceva? ma simt abuzat de institutiile statului. O data ce m-au gasit in baza lor cu 2 proprietati, de ce nu figureaza datoria pe foaie de impozit? De unde apare datoria respectiva si de ce nu esti informat de ea si sta sa se adune in ideea ca peste ani (cand vrei sa vinzi apartamentul) ,cei de la taxe si impozite te tzepuiesc cu o suma fabuloasa din penalizari. Ce as putea sa fac? Multumesc.
Din pacate taxele si impozitele nu le stabilim noi, ci consiliile locale ale localitatilor si sectoarelor. In aceste conditii aveti 2 "variante": - sa platiti, sau..sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si taxa teren inchiriat si chirie teren? Gabi22Dan Gabi22Dan Buna ziua, In 1999 am cumparat de la stat casa in care stateam cu chirie (era nationalizata). Ani de zile am platit impozit si pe gradina si pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum se numește actul eliberat de taxe și impozite prin ... Miha51 Miha51 Buna ziua Cum se numește actul dat de taxe și impozite prin care se atestă că sunt proprietara unui imobil? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Separare rol fiscal IONICA VADUVA IONICA VADUVA Daca se poate as dori o lamurire la urmatoarea problema: am mers la Admin. Financiara sa depun o cerere de scutire la impozit , acolo functionara a constatat ... (vezi toată discuția)