avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Meditatii limbi straine
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Meditatii limbi straine

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: sunt traducator autorizat MJ pentru limba franceza, inregistrata la ANAF cu CIF. Acum cateva zile, am primit o oferta de meditatii la limba franceza pentru angajatii unei firme. Firma doreste contract de colaborare in vederea eliberarii de factura. Din ce informatii am eu pana in prezent rezulta urmatoarele: nu pot elibera factura pentru meditatii cu CIF de traducator, dar nici nu-mi pot adauga pe CIF ca activitate secundara pe cea de meditator, pentru ca pentru asa ceva trebuie sa fii PFA, inregistrata la Registrul Comertului. Abia acum urmeaza intrebarile:
1. pot elibera factura de prestari servicii catre firma respectiva, fara a specifica ce servicii prestez, si
2. daca ma inregistrez ca PFA la Registrul Comertului, mai are rost sa pastrez CIF-ul de traducator de la ANAF?
3. daca ma inregistrez ca PFA ce trebuie sa platesc ca si taxe?

Sper ca am fost cat de cat coerenta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 12:36, 24 Aprilie 2013
II deranjeaza cu ceva pe cei de la firma respectiva daca scrii "servicii de traducere" in loc de meditatii? Ai putea discuta cu ei acest aspect. Ar fi cel mai onorabil pentru ambele parti. Sau servicii conform contract X. Si cam atat.
PS: din experienta mea personala, in cazul unui control, pe cei de la ANAF ii intereseaza mai mult ce cheltuieli deduci, decat ceea ce emiti. Pe ceea ce emiti se plateste impozit, asa ca nu o sa se lege de treaba asta. Si eu am avut facturi incalcite, cu numere gresite etc. si nu au zis nimic nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cif si pfa. buna, traducator autorizat de catre mj, nu am pfa. ca sa colaborez ... Andreea1a9a0a0a Andreea1a9a0a0a Buna, Traducator autorizat de catre MJ, nu am PFA. Ca sa colaborez in regim de continuitate cu o firma pe traduceri mi s-a propus sa-mi eliberez CIF si sa ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)