Buna ziua, vreau sa va expun urmatoarea speta si va rog sa-mi dati cateva lamuriri:
Defunctul X are 3 mostenitori A, B si C ( A,B fii si C sotie), iar succesiunea nu s-a facut. Intre timp mostenitorul B a decedat. Mostenitorul A si C doreste sa faca succesiunea dupa defunctul X.
Intrebari:
1. Se poate face succesiune dupa defunctul X daca succesiunea dupa mostenitorul decedat B nu s-a facut?
Precizez ca vin cu aceasta intrebare deoarece notarul la care am fost cu aceasta speta mi-a comunicat ca nu se poate face succesiune dupa defunctul X daca nu este facuta succesiunea dupa mostenitorul decedat B. Nu am studii juridice, dar consider, oarecum fara sens, aceasta afirmatie a notarului!
Multumesc!
A şi C vor cere în instanţă dezbaterea succesiunii şi partajul după X în contradictoriu cu moştenitorii lui B. Odată chemaţi în instanţă, aceştia din urmă fie nu se mai pot opune. Vor fi nevoiţi fie să declare că au acceptat succesiunea după B şi că sunt moştenitorii acestuia, precum şi să arate că B a acceptat succesiunea după X, fie să nu se prezinte, riscînd o sentinţă defavorabilă lor.