avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intoarcere executare
Discuție deschisă în Executare silită

intoarcere executare

asi dori sa stiu daca in cazul unei instirutii de stat,care nu a respectat o hotarire judec. in urma careia urma sa restituie benevol o creanta,si din rea vointa a tergiversat sperind la o prescriere,insa pagubitii au apelat la executare jud. care s-a si realizat.Executorul a facut gresala sa solicite incuviintarea dela o instanta necomptenta terit. si ptr. acest motiv acum su toate ca hotarirea nu este desfiintata,avas-ul solicita si cistiga intoarcerea execut + rata inflatiei .In cazul cind eu am fost imputernicita de copiii mei sa-i reprezit in toate demersurile ei fiind stabiliti cu domiciliul in strainatate ,aici in tara neavind nimic. ce se poate intimpla daca nu restituie banii(acestia fiind ai lor cistigati si-n instanta).Se poate ca imputernicitul sa fie raspunzator ptre acest lucru. sau ce este de facut in acest caz. Va multumesc pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: simona simona , utilizator 14:08, 24 Aprilie 2013
nu este vinovat imputernicitul in speta prezentata, dvs, ati solicitat executarea silita in baza unui titlu executoriu, sentinta respectiva definitiva si irevocabila, executorul judecatoresc a solicitat incuviintarea executarii silite gresit, dupa cum sustineti, ca in prezent s-a dispus intoarcerea executarii este o problema ce nu genereaza raspundere asupra dvs. In prezrent, puteti in aceeasi calitate sa solicitati executarea silita adresandu-va executorului competent si se va incuviinta, nu se pune problema prescrierii intru cat s-a intrerupt reluandu-se un nou termen, iar creditorul degeaba are sentinta prin care s-a dispus intoarcerea executarii, nu o poate valorifica, copiii dvs neavand bunuri executabile.
multumesc mult mult mult ,ca m-ati linistit. De fapt exec. a indreptat apoi gresala,scotind de unde trebuie incuviintarea,insa nu a fost luata in considerare. Acum banii sint luati din 2010,copiii sint plecati de 20 ani iar eu am stau linistita sperind ca aceasta noua hotarire(total nedreapta-executorul fiind cel vinovat de gresala) sa se prescrie dupa cei trei ani ce vor trece. Va urez un PASTE FERICIT d-le avocat.Multa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un recurs respins. monatedys monatedys buna ziua. nu stiu ce cale sa urmez in cazul unui recurs respins si in care cauza nu am nici o vina,vina fiind a executorului judecatoresc care nu a luat ... (vezi toată discuția)
acte executare silita anulate monatedys monatedys in urma unei hot. definitive si irevocabile, s-a apelat la executorul jud. care a intocmit actele de executare. insa a solicitat Incuviintarea ptr. exec. ... (vezi toată discuția)
Termen de referinta pentru intoarcere executare silita geavela geavela Am avut de recuperat banii de la FNI .Am facut cerere de executare silita .Avas a facut 2 procese de contestare la executare ,la doua judecatorii.Ambele ... (vezi toată discuția)