avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Societatea nu asigura piese de schimb si service post ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Societatea nu asigura piese de schimb si service post garantie

M-am abonat la o societate de telefonie mobila, cu contract pe 2 ani, care mi-a furnizat si telefonul mobil, contra cost.
Accidental am deteriorat aparatul si doresc sa il repar pe cheltuiala mea. Adresandu-ma societatii am constatat ca nu are asigurat service-ul post garantie pentru aparat si nici nu asigura piese de schimb, accesorii, ablosut necesare pe durata de viata a produsului.
Pe piata nu am gasit un service pentru aparatul respectiv si nici piese de schimb.
In aceste conditii, cand nu mai pot folosi telefonul, iar furnizorul de servicii nu asigura repararea acestui produs pus pe piata, pot solicita rezilierea contractului de furnizare de servicii de telefonie, care repet, se intinde pe 24 de luni?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:05, 8 Mai 2013
Nu, nu are legatura un fapt cu altul. Cititi contractul incheiat cu firma si vedeti la ce servicii s-au obligat sa presteze.
Vanzatorul nu e obligat sa asigure service post-garantie.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Bun, dar daca pui pe piata un produs, de genul unui autoturism, sau un echipament electronic, nu ai obligatia sa asiguri piesele de schimb, sau unele accesorii care asigura functionalitatea (de ex, la telefon, incarcatorul).
Nu mai vorbesc la un autoturism cate consumabile trebuiesc (filtre, palcute de frana, etc), care difera dupa modelul masinii (ca sa fac totusi o paralela si sa generalizez problema) ?
Pe piata l-a pus producatorul, nu vanzatorul.
Daca aparatul a avut un certificat de garantie, in mod sigur service-ul respectiv poate sa va repare aparatul si post garantie, contra cost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Lipsa de conformitate in primele 6 luni de la achizitionare produs art1580 art1580 Va scriu cu rugamintea de a ma juta sa inteleg prevederile legii cu privire la obiectele aflate in garantie. Am achizitionat un telefon impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Garantie inlocuire piesa telefon aflat in garantie art1580 art1580 Va scriu cu rugamintea de a ma juta sa inteleg prevederile legii cu privire la obiectele aflate in garantie. Am achizitionat un telefon impreuna cu un ... (vezi toată discuția)