Goran Elena a scris:
ma intereseaza sa stiu dac a emusai sa dau decizie dupa prima cercetare sau emit referat ca amana decizia ?
Cum am mai scris, nu vad motivul de nelegalitate daca nu emiteti decizia dupa primul.
Este neobisnuit, dar nu neaparat nelegal. (aparent e ca un fel de disjungere urmata de conexare in civil).
Eu nu as reuni lucrurile numai pentru acest motiv, ca este neobisnuit si nu e cazul sa complic speta mai mult.
In fine, daca va fi sa fie nelegala concedierea, cred ca motivele vor fi in alta directie decat o decizie cu doua convocatoare.
(Elena, angajatorul de care discutam are un risc mare de a pierde in instanta. Trebuie sa il avertizati, pentru ca sa ia decizia in cunostiinta de cauza. neplacerile pe care le aduce pierderea unui litigiu de munca cu un astfel de angajat pot fi mari, mult mai mari decat pastrarea salariatei la locul de munca. Dar angajatorul trebuie lasat sa "piara pe limba lui"...)
Cat despre faptul ca este o cercetare cu final "prevazut", cu riscul sa dezamagesc colegii de forum, marturisesc ca multe cercetari sunt astfel.
Faptul ca legea il obliga pe angajator la un simulacru de proces (numit cercetare disciplinara) este o greseala "filozofica". Nimeni nu poate fi judecator in propria cauza, iar angajatorul care este obligat sa se prefaca, oricat va incerca, va fi partinitor. Pentru ca este in primul rand parte interesata de rezultatul cercetarii, care vrea un anume rezultat.
In plus, pentru unele abateri nu e nevoie sa treci prin cercetare ca sa iti dai seama ca urmeaza invariabil concedierea (salaiatii care nu mai vin la lucru si nici nu isi dau demisia, dar despre care stiu toti colegii ca sunt plecati in Spania, salariatii care se bat sau se injura pe santier, care ameninta clientii, care spun secretele comerciale la concurenta, care intra cu masina de firma intr-un stalp fiind bauti, care fura beton din cifa de la statia de betoane pana la client etc..) Pe bune acum, cat sa te prefaci neutru cand tu, jurist sau lucrator de RU stii ca alti 5 inaintea lui au fost dati afara fix pentru asta (si instanta a dat dreptate unitatii), sau cand stii ca directorul il vrea afara din unitate cu orice risc?