avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice trimitere comunicari/ semnare contract in perioada ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

trimitere comunicari/ semnare contract in perioada 1mai-7 mai

Intrebare: o licitatie de lucrari sub 5M€, raportul procedurii este finalizat si comunicarile vor fi trimise maine, 26 aprilie. Cf art 205 lit. b din OUG, semnarea contractului se va face dupa implinirea termenului de 6 zile de la transmiterea comunicarii.
Daca comunicarile sunt trimise in 26 aprilie, a 6-a zi este in 2 mai. Cu 1 mai la mijloc se vor decala cu o zi, adica 3 mai.

Sunt doua termene de respectat: 1) termenul de 5 zile pentru contestatii si 2) ziua din care se poate semna contractul, incepand cu a 6-a zi.

Intrebare:
Cand expira cele 5 zile pentru contestatii? In 2 mai sau in 7 mai inclus?

Precizez ca interesul AC este acela de a evita contestatiile pe fond de expirare a termenului alocat contestatiilor in perioada de sarbatori...

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: carroponte2005 , utilizator 14:41, 8 Mai 2013
termenele curg normal fara distinctie de 1 mai 2 mai etc. daca ultima zi de contestare se implineste in zi nelucratioare atunci se decaleaza termenul. nu daca are 1 zi nelucratoare lamijloc. din cele 5 zile primele 4 pot fi nelucratoare daca ultima zi e lucratoare atunci se implineste termenul. deci gandeste constructia ca si cand nu ai avea perioada de 1- 7 mai in cauza. Mai mult zilele de 2 si 3 mai nu sunt zile libere. (au fost atribuite de guvern pt bugetari, dar restul oamenilor lucreaza) juridic ele sunt zile lucratoare.
Multumesc pt raspuns

In OUG nu este specificat "zile lucratoare" este specificat la 5 zile de la trimiterea comunicarii privind rezultatul procedurii. Ziua 5 este in 1Mai, zi nelucratoare. Asta a inceput sa ma incurce: dupa raspunsul tau, trebuie sa decalez a 5-a zi de contestatie pentru 2 mai. Deci ultima zi de depunere a contestatiilor: 2 mai.

Incheierea contractului se va face dupa, pana in 7 zile de la expirarea celor 5 zile.

Pai asta si e ideea, ultima zi pentru contestare este 1 Mai, din aceasta cauza va intrebam daca se decaleaza cu o zi, respectiv pentru 2 mai. Va intrebam daca e legal sa fac asa, dat fiind ca 2 si 3 mai sunt libere pentru bugetari....

In concluzie:
1. ultima zi de contestare va fi 2 mai (daca tin cont de faptul ca 1 Mai este juridic zi libera).

2. Toate contestatiile primite pana in 2 mai, inclusiv, sunt in termen.
art.3, lit.z din OUG 34:
z) zile - zilele calendaristice, în afara cazului în care se prevede
expres că sunt zile lucrătoare. Termenul exprimat în zile începe să curgă de
la începutul primei ore a primei zile a termenului şi se încheie la expirarea
ultimei ore a ultimei zile a termenului; ziua în cursul căreia a avut loc un
eveniment sau s-a realizat un act al autorităţii contractante nu este luată
în calculul termenului. Dacă ultima zi a unui termen exprimat altfel decât în
ore este o zi de sărbătoare legală, o duminică sau o sâmbătă, termenul se
încheie la expirarea ultimei ore a următoarei zile lucrătoare.
O intrebare cu privire la comunicarea castigatorului licitatiei??? acesta se transmite si la ofertantii necastigatori??? sau doar celui care a fost desemnat castigator??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prealabila dana manea dana manea ]N CAZUL IN CARE UN OFERTANT PARTICIPANT LA O LICITATIE IN SEAP, IN URMA EVALUARII FACE O NOTIFICARE PREALABILA IN TERMEN DE 10 ZILE DE LA COMUNICAREA ... (vezi toată discuția)
Termenele cf.art.185-188 ContSters309574 ContSters309574 In termenul de 20 zile pentru depunerea unei plangeri penale potrivit Art.278 Cod pr. penala sant cuprinse si zilele de:( sambata, duminica, sarbatori legale ... (vezi toată discuția)
Recurs ContSters193525 ContSters193525 Pentru un apel sau recurs se iau zile calendaristice sau lucratoare (vezi toată discuția)