avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca lipsesc, sunt obligat sa platesc la intretinere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca lipsesc, sunt obligat sa platesc la intretinere?

Buna ziua!Am o nedumerire si sper ca cineva dintre dumneavoastra sa o elucideze!!!De 3 ani de zile sunt plecat din tara,in apartament nu locuieste nimeni!!!Platesc pe luna 10RON!!!Se adauga penalitati pe aceasta perioada de timp,avand in vedere ca in momentul de fatza nu sunt ca restul locatarilor care locuiesc acolo si se folosesc de ascensor etc...?????Mentionez ca am primit somatie de plata ,daca nu platesc in 15 zile asociatia ma actioneaza in judecata!!! Este normal asa ceva??Pe perioada august 2010 pana in prezent am de plata 1100 RON!!!!!! :O Va multumesc anticipat!!
In trei ani de zile este imposibil sa fi acumulat o datorie numai de 360 lei.
Acele cheltuieli pe cota-parte indiviza sunt variabile ca suma, asa ca acei 10 lei poate au fost intr-o luna oarecare, ceea nu presupune ca atat a fost in toate.

Suma de 1100 lei este mai de crezut ca ar fi reala (cu tot cu penalizari).
Suma pe care o platesc /lunar este de 10 RON(cota parte indiviza pentru ca nu locuiesc in acel bloc!!)...Deci in 3 ani rezulta 360 RON!!(abia in august 2013 sunt 3 ani,din august 2010!!)...asadar nu poate rezulta o suma de 1100RON cu tot cu penalizari!! In concluzie nu sunt un rau platnic cum sunt altii care locuiesc zi de zi acolo!! E o diferenta ca de la cer la pamant intre a locui si a beneficia de ceea ce platesti,si o persoana ca mine care nici nu intra pe casa scarii!!!Deci in concluzie as dori sa mi se spuna de catre cineva expert,daca se percep penalitati la cei care nu locuiesc in apartamentul de proprietate(mentionez ca atunci cand am decis sa nu mai locuiesc acolo82010) ,toate datoriile erau platite la zi si am depus chiar si o cerere in acest context!!!! ;) !! Multumesc!!
Poate nu va multumeste raspunsul pe care vi l-am dat, atunci poate va convinge faptul ca, in materie de penalizare a restantelor, nu se face deosebirea intre proprietari, ca unul locuieste sau altul nu locuieste, ci se aplica otova oricarei sume neachitata mai veche decat scadenta inscrisa pe lista. Asta daca nu apucati sa o platiti in perioada de gratie de inca 30 zile de la data scadenta, ca atunci nu se penalizeaza.

Eu v-am spus ca suma de 10 lei nu poate fi fixa deoarece de-a lungul a trei ani se mai fac cheltuieli administrative, reparatii, care nu pot costa toate la fel in fiecare luna. Dar daca dv. stiti ca atata platiti luna de luna, adica 10 lei, diferenta pana la 1100 lei este exagerata.

:offtopic: De ce specialitate doriti sa fie expertul care sa va raspunda pe placul dv.? Spuneti-ne si solicit cooperarea unuia dintre consultantii nostri de pe forum.
Am inteles raspunsul dumneavoastra...vad ca sunteti "in tema" :) desigur ca sau executat in 3 ani si mici reparatii la ascensor etc...dar totusi mi se pare exagerata suma!!..am sa vad la fatza locului ceea ce administratorul blocului imi va demonstra cu facturi etc(sunt 65 de apartamente pe scara blocului!!!).!!!Deci suma e de 10RON/luna+reparatiile s.a.m.d. Multumesc de timpul acordat..o zi buna :)
Pai |s.a.m.d."-le acela poate face diferenta.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament nelocuit TRISUC TRISUC Am un apartament proprietate personala in care nu mai locuieste nimeni din 1992. Mentionez ca APARTAMENTUL ESTE DEBRANSAT, iar pt.consumul de apa am montat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua..va rog sa-mi spune-ti ce as putea sa fac..am un apartament nelocuit de 3 ani..am facut cerere pentru scadenta de la intretinere acum 3 ... (vezi toată discuția)
Penaitati aplicate fraudulos la plata intretinerii dreams dreams Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am lipsit din tara timp de un an.La intoarcerea acasa pe lista afisata la intretinere la bloc aveam urmatoarea suma..2100 ... (vezi toată discuția)