avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator care incalca drepturile propietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator care incalca drepturile propietarilor

Va rog sa imi spuneti care este autoritatea care poate retrage dreptul unui administrator de a mai profesa in cazul in care acesta incalca legea si drepturile proprietarilor.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:09, 1 Mai 2013
Si eu sunt de acord ca intre pres. si adnim sa nu fie nici un grad de rudenie ( in cazul nostru toti locatari cunosteau ca sunt soti, chear si cei ignoranti , dar au considerat ca sunt de buna credinta si lucreaza pentru binele locatarilor sau un alt presedinte nu s-a oferit). Intrebarea mea, chear mai veche, unde este prevazut incompabilitatile din cadrul alesilor (chear admin- membru comitet ), angajatilor din cadrul asociatiei de proprietari si nu numai ? Nu vorbe ci legea ,HG, art.
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
.......
OBLIGATII
............
i) nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana la gradul al 4-lea inclusiv.

Deci nu se spune nimic despre relatia dintre angajati si membrii CE sau ai comisiei de cenzori.
Oricum, oricat ar parea de ciudat, sotii nu sunt rude.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatare presedinte al unei asociatii de proprietari Aqwerty12345 Aqwerty12345 Buna ziua! In baza noii legi 196/2018 privind asociatiile de proprietari, in cazul infiintari unei asociatii noi, adunarea generala a proprietarilor trebuie ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)
Administrator fara atestat mariana_tunsu63@yahoo.com mariana_tunsu63@yahoo.com administratorul a fost angajat fara atestat, fara studii contabile si de caserie cu acordul primariei .nu a avut fisa postului.ca sa nu platesca 3 oameni ... (vezi toată discuția)