avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 87.1 recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

87.1 recoltare probe biologice

va rog raspuns la urmatoarele :
1) cutia care se sigileaza avand probele biologice si care se transmite la IML contine [b]in interior formularele Anexa 2 (PV recoltare) si Anexa 3 ( Buletin de examinare) ?
2) Care sunt efectele juridice asupra aprecierii probelor daca Buletinul de examinare clinica a fost completat integral insa in realitate nu s-a efectuat nicio proba de examinare ( nici nu s-a solicitat) ?
3) valabilitatea probelor daca sigilarea ambelor probe recoltate , inclusiv a cutiei s-a efectuat in lipsa conducatorului auto
4) PV intocmit de ag. de politie (electronic), dupa recoltarea probelor, mentioneaza 2 martori ( nu stiu in ce calitate au fost specificati) insa nici la testarea cu etilotestul si nici asistenti la intocmirea PV nu a existat niciun martor ( doar eu si ag.de politie)

rezultate probe :1,30 respectiv 1,15 (analize platite imediat dupa recoltare) , fapta comisa in sept.2010 (douamiizece), dosarul a fost la Parchet Tribunal apoi transmis la Parchet Judecatorie iar in prezent se afla iar la Politie . Nu am fost chemat niciodata pt audiere desi am solicitat in scris la Politie (2 adrese cu nr. de inregistrare in dec.2010 si mai 2011) iar la inceputul anului 2011 am depus un memoriu la Parchet Tribunal specificand neregulile pe care le consideram.

Cunosc legislatia insa nu am nicio experienta in domeniul juridic
Multumesc anticipat

ANEXA 5
la normele metodologice

COMPONENŢA
trusei standard de prelevare

Trusa standard de prelevare este compusă din:
1. holder + două ace de puncţie venoasă;
2. două mănuşi latex;
3. tampon de unică folosinţă impregnat cu dezinfectant tegumentar nonalcoolic (clorură de benzalconiu);
4. 4 vacuette de 6 - 10 ml cu fluorură de Na + oxalat de K sau cu citrat de Na, cu etichete diferit colorate, inscripţionate cu numărul probei, seria sigiliului şi casetă liberă pentru consemnarea orei;
5. recipient de 50 - 100 ml pentru urină, cu capac etanş;
6. container pentru cele 4 vacuette şi recipientul de urină;
7. sigiliu autocolant pentru container;
8. formularele necesare, conform anexelor nr. 1, 2 şi 3 la normele metodologice, în 3 exemplare, pe hârtie autocopiativă;
9. sigiliu înseriat cu grad de securitate sporit, cu fir de plastic şi inel metalic, de unică folosinţă;
10. cutie de carton special împachetată şi inscripţionată.

Pentru mai multe informatii cititi ORDINUL Nr. 376 din 10 aprilie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii intoxicaţiei etilice şi a stării de influenţă a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora asupra comportamentului conducătorilor de autovehicule şi tramvaie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice joe17 joe17 Buna seara! As dori sa va cer o opinie in legatura cu subiectul expus. In cazul unui accident rutier, unde se consemneaza refuzul din partea conducatorului ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan SandruFlorina SandruFlorina Buna ziua Am o intrebare. Sotul meu a fost oprit de politie dupa ce consumase bauturi alcoolice si i-a iesit o alcoolemie de 0,60 in aerul expirat si 1,02 in ... (vezi toată discuția)
Probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei ContSters303830 ContSters303830 imi poate spune cineva,in cat timp de la prelevarea probelor de sange in vederea alcolemiei trebuiesc sa ajunga la spital? ... (vezi toată discuția)