avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei

imi poate spune cineva,in cat timp de la prelevarea probelor de sange in vederea alcolemiei trebuiesc sa ajunga la spital? Socrul meu a murit in accident de masina si probele de sange au ajuns la spital dupa aproape 2 saptamani .Va multumesc
ART. 14 ORDIN 376/2006
(1) Probele prelevate şi sigilate, împreună cu exemplarul original al procesului-verbal de prelevare a probelor biologice şi al buletinului de examinare clinică, prevăzute în anexele nr. 2 şi 3 la prezentele norme metodologice, vor fi puse, după încheierea procedurii de prelevare şi examinare, la dispoziţie poliţistului, care le va transporta şi le va depune în cel mai scurt timp la instituţiile medico-legale teritoriale.
(2) Copiile documentelor se păstrează de către organele de poliţie.
(3) În situaţia în care transportul sau depunerea probelor prelevate nu poate fi efectuat imediat, acestea se păstrează la frigider, în sediile unităţilor de poliţie, timp de maximum 3 zile.
(4) Se interzice instituţiilor medico-legale primirea probelor biologice aduse de alte persoane decât poliţişti.
probele au fost recoltate in data de 31 01 2013,iar la spital au ajuns pe data de 11 02 2013,credeti ca in acest moment se mai poate face ceva?
Dvs puteti contesta nerespectarea metodologiei de prelevare a probelor biologice.Dar daca ati explica in concret care este problema de fapt ca sa pot intelege, adica ce va nemultumeste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea probelor de sange pentru alcoolemie daniel1969 daniel1969 buna ziua! cat timp sa poate pastra o proba de sange in conditii optime si conform legii pentru stabilirea alcoolemiei. (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice joe17 joe17 Buna seara! As dori sa va cer o opinie in legatura cu subiectul expus. In cazul unui accident rutier, unde se consemneaza refuzul din partea conducatorului ... (vezi toată discuția)
Recurs art 87 alin 1 Teodor Popa Teodor Popa MOTIVE In fapt. Onorata instanta, pentru motivele pe care le vom explicita in continuare, consideram ca se impune sa constatati ca procesul verbal de ... (vezi toată discuția)