avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiunea bilateralã de vânzare – cumpãrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiunea bilateralã de vânzare – cumpãrare

cumparator il poate executa silit pe vanzator daca nu isi respecta clauzele contractuale?? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:43, 25 Aprilie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde ce este mentionat in antecontract. va referiti la restituirea avansului, sau plata sumei reprezentand clauza penala, ori la incheierea contractului?

Ca si cumparator e musai sa il notificati pe vanzator, prin executor, sa se prezinte la o data si ora anume, la un notar anume, pentru incheierea contractului. La data si ora mentionate, notarul va da o incheiere de consemnare, care sa ateste ca vanzatorul nu s-a prezentat. Abia apoi, ori solicitati in instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic, ori executarea silita ptr plata obligatiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie a unui antecontract de vanzare-cumparare kid kid Buna seara, As dori sa stiu care este procedura prin care se poate investi cu formula executorie, fara somatie, punere in intarziere, chemare in judecata ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata a unui propietar de teren care s-a razgandit. Costin29 Costin29 Buna ziua!As dori sa stiu unde pot actiona in instanta un propietar de teren care s-a razgandit de la a vinde un teren.Mentionez ca terenul este in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren bogdan.bogdan bogdan.bogdan Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt un teren , am achitat un avans insa proprietarul nu are impozitul achitat de ceva vreme (pe baza faptului ... (vezi toată discuția)