avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CONSTITUIRE PARTE VATAMATA/CIVILA INTR UN PROCES PENAL
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

CONSTITUIRE PARTE VATAMATA/CIVILA INTR UN PROCES PENAL

Buna ziua,

Tatal sotiei mele a fost omorat acum cateva luni. Procesul penal a inceput (prima infatisrae a fost acum 3 saptamani si urmatoarea va fi in 2 saptamni) si pana acum nu ne-am consituit parte civila sau vatamata. Am fost intrebati initial dar din necunostinte de cauza nu am confirmat, in ideea ca acest lucru va putea fi posibil si mai tarziu.

Cum timpul este un sfesnic bun am inceput sa avem dubii in ceea ce priveste decizia luata initial de noi si am dori sa ne constituim parte vatamata /civila.

Intrebarea mea este cum putem face acest lucru, odata ce procesul este in derulare.

Multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 09:42, 26 Aprilie 2013
Constituirea ca parte civila se poate face in fata instantei de judecata pana la citirea actului de sesizare.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Imi puteti explica ce inseamna "citirea actului de sesizare."?
Rechizitoriu constituie actul de sesizare al instantei.
angajati rapid avocat si faceti constituirea de parte civila pentru ca altfel "ramaneti cu buza umflata"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Sunt citata pentru primul termen de judecata in instanta in calitate de parte civila. In cazul in care nu ma prezint, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Termen constituire parte civila marianaragalie marianaragalie Va rog sa ma ajutati cu art din CPP in care se precizeaza termenul in care intru-un dosar penal o persoana se poate constitui parte civila. Multumesc (vezi toată discuția)
Tentativa de omor ContSters274040 ContSters274040 Buna ziua, sunt implicat intr-un proces pentru tentativa de omor, ca victima. Inculpatul nu are nimic pe numele lui, ca bunuri materiale si nici conturi ... (vezi toată discuția)