avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot recupera banii investiti in casa socrilor fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot recupera banii investiti in casa socrilor fara documente?

problema mea este simpla: mi-am vandut apartamentul si toti banii i-am investit in renovarea casei care era pe numele socrilor. Acum sunt in pragul divortului si am ramas practic fara nimic - nu mai am unde locui. Renovarile au fost facute "la negru", asa ca nici nu mai pot dovedi cu acte faptul ca eu am platit acei bani. Este vre-o varianta legala de a-i obliga sa imi returneze banii?
Pe cei tentati sa faca aprecieri negative la adresa capacitatilor mele intelectuale, ii rog sa se abtina - sunt constient si eu de lipsa lor.#-o
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 17:14, 25 Aprilie 2013
Dar socrii pot dovedi ca au avut bani pt acele renovari? Cand au fost facute aceste renovari?

Problema dvs nu este una simpla, insa aveti sanse dovedind vanzarea bunului dvs si cu martori faptul ca ati contribuit cu acei bani la renovarea casei socrilor.

Incercati o rezolvare amiabila a situatiei, un proces de acest gen costa destul de mult, nu numai material ci si costuri de timp, nervi, sanatate.
Puteti incerca o rezolvare prin mediere a situatiei.
Daca socrii sunt rezonabili si accepta sa vina la o mediere, acolo puteti discuta si poate si ajunge la un acord privind la o recuoastere a contributiei dvs la renovare si de asemenea o evaluare in bani a acestei contributii.
Contributia la renovare va trebui sa o primiti ca si sulta ( suma compensatorie ) de la sotie, la partaj, sau, dupa caz, sa va compenseze alte bunuri din partaj.

Depuneti un efort sa ii convingeti, cu binisorul. Concentrati-va pe obiectiv si evitati conflicte cu ei pana va rezolvati obiectivul de a va recunoaste contributia dvs la renovare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort SPavel SPavel Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi .Sunt dupa un divort ,dupa 35 de ani de casatorie ,fara copii ,divort intenteat de catre sotie , ... (vezi toată discuția)
As dori un raspuns Ina Ionescu Ina Ionescu Sunt casatorita din anul 1992. De atunci locuiesc intr-un apartament al sotului meu, cumparat de parintii lui in anul 1990. Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)